6 september 2014

Accommodatie

Onbekend

Bijna kampioen.

Zaterdag 6 september 2014 was het dan eindelijk zover. De Vedettes mochten aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015. Tegenstander in dit eerste duel was 'TKB' ofwel The Knickerbockers. De verwachting was een grote uitslag en daar hebben de Vedettes toch redelijk aan kunnen voldoen. Na 90 minuten spelen stond er 1-7 op het scorebord en staan de Vedettes 2e op de ranglijst omdat LTC qua doelsaldo 1 doelpunt voorloopt op de Vedettes. Natuurlijk weet iedereen dat dit van korte duur zal zijn en dat de Vedettes binnen enkele weken het kampioenschap veilig zullen stellen.

Een vreemde tijd om te voetballen was het wel. 17.00 uur zou de wedstrijd beginnen en dit waren de Vedettes niet gewend. "Normaal gesproken zijn we al lam rond dit tijdstip, ik weet niet hoe we dit gaan redden." sprak Marc-Eric 'Plomp' Jager nog voor de wedstrijd. Hoe de Vedettes dit zouden redden werd tijdens de wedstrijd wel duidelijk. De eerste helft was niet echt om over naar huis te schrijven. Kansen werden niet echt gecreëerd en duels werden verloren. Echter stond er wel 2-0 op het scorebord dankzij doelpunten van Beljon en Huistra, die na 20 minuten ingevallen was voor de lakse Jeffrey Noeken.
De tweede helft ging het balletje rollen. Arnold van der Velde kwam in de plaats van Arjan Wit, die last had van zin in bier, en van der Velde liet direct zien waarom hij in de belangstelling staat van meerdere grote clubs in Europa. Met twee doelpunten, waaronder 1 penalty (die hij zelf had versierd met een klassieke schwalbe), was Van der Velde beslissend in dit duel. Ook Jager was in dit duel belangrijk met 2 doelpunten. Het middenveld van TKB wist niet wat het aanmoest met Jager en Jeneverink op het middenveld. "Dit is een middenveld van wereldklasse niveau." Aldus de coach van TKB.

Minpuntje aan de dag was toch de tegentreffer. Hoe deze tot stand kwam is bij niemand bekend, maar de supporters vonden het erg toevallig dat dit doelpunt viel toen wisselspeler Arjan Wit met de eerste meter bier aan kwam lopen langs het veld. 1-6 stond op het scoreboard. In de allerlaatste minuut kregen de Vedettes nog een corner toegekend en keeper Jasper Hilbrands sprintte mee naar voren. In het strafschopgebied trapt Joel Doldersum de bal perfect in de richting van de meegekomen keeper, die deze met een prachtige omhaal in het doel werkt. Een onwerkelijk doelpunt voor velen, maar voor de Vedettes zijn deze doelpunten bijna 'gewoon' geworden.