Datum

17 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

TLC heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd in de Wilp gewonnen van de nummer 3 de Wilper Boys. Onder heerlijke omstandigheden zagen veel toeschouwers een wedstrijd met 2 gezichten. De gasten uit Leek wisten uiteindelijk deze lastige uitwedstrijd met 0-1 te winnen.

Na de goede overwinning van vorige week op Bakkeveen moest de huidige nr. 1 aantreden tegen de Wilper Boys. De duels tussen de Wilp en TLC zijn altijd beladen en was het zaak voor de ploeg van Wander Balkema bij de les te blijven. Niet uit de tent laten lokken door verbaal en fysiek geweld van de Wilpsters was de opdracht voor het gehavende TLC. Frank Driessen (vakantie) en Rutger van der veen (hamstring) waren vanmiddag afwezig.

Op een slecht veld was TLC de eerste helft de betere ploeg en daar zette de thuisploeg niets tegenover. Mede door het hobbelige veld was van goed voetbal geen sprake. Het was TLC dat nog het beste met de omstandigheden om kon gaan en dit in de 28e minuut vertaalde naar de verdiende voorsprong. Net als vorige week was het Stefan van Leeuwen die de ban brak en met een geplaatst schot TLC op voorsprong zette, 0-1. Tot de rust gebeurde er niet veel meer en werd er gerust met een 0-1 voor de Leeksters.

In de tweede helft was het de Wilper Boys dat aandrong. Tot echte kansen leidde dit niet. De thuisploeg kreeg halverwege de 2e helft de kans om naast TLC te komen. De WilperBoys kreeg nl. een vrije bal te nemen op een mooie plek net buiten de 16 meter. De bal verdween niet alleen over het doel, maar ook over de ballenvanger. Het spel van TLC was in de 2e helft erg onrustig en slordig wat veelvuldig resulteerde in balverlies. De thuisploeg pompte de bal naar voren, maar ook vandaag stond er een massieve verdedigingsblok. Na 92 minuten floot scheidsrechter Oord voor het einde van de wedstrijd en kon TLC 3 punten bijschrijven.

Door het gelijke spel van Actief staat TLC nu wat steviger aan kop en is de voorsprong op Actief nu 4 punten. wel heeft Actief een wedstrijd minder gespeeld en die wordt gespeeld op 24 februari in Niebert, aanvang 14:00 uur.

Voor TLC staat op zondag 10 maart de thuiswedstrijd tegen, de nieuwe nummer 3, VVK op het programma. De wedstrijd op sportpark Rodenburg begint om 14.00 uur.

Opstelling TLC: Thom Aalders, Wander Hielkema, Frank Spaan, Sale Rozema, Edgar Sanroesdi, Menno Tjoelker, Janniek Topper, Stefan van Leeuwen (Brandon Aalders), Mahammed Farhaan (Thijs Wieringa), Jetse Tuithof en Delano Dussel.