A.M. (Arjen) van Ittersum

Accommodatie

Onbekend

vv TLC pakt de 2e periode in zonnig Engelbert.

TLC deed vandaag in en tegen Engelbert goede zaken. De overwinning levert naast de belangrijke drie punten, ook de 2e periode op. Met de winst van vanmiddag zet vv TLC de druk vol op koploper Actief. In een rommelige wedstrijd won het voetbal van TLC van het fysiek, gezeur en gezanik van vv Engelbert.

Met een uur minder slaap toog onze hoofdmacht vanmiddag af naar Engelbert voor de inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke vv Engelbert. Edgar Sanroesdi ontbrak vandaag en zijn plaats werd ingenomen door Jasper van Zuijlekom uit het 2e.
Vanmiddag stond op het spel; het binnenhalen van de 2e periode en ongeschonden het Groninger dorp verlaten. Het laatste ivm. de topper van volgende week tegen Actief.

In een fijn zonnetje en een matige wind werd om 14:30 uur afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. In de eerste 20 minuten zagen de toeschouwers een prima spelend TLC, maar het goede spel werd wel omgezet in kansen, maar niet in doelpunten. Engelbert begon er, halverwege de eerste helft, wat meer strijd in te gooien en met de wind in rug ging de thuisclub meer de lange bal hanteren. Hierdoor kwam TLC af en toe in de problemen door het niet goed inschatten van de lange ballen. De thuisploeg begon zich ook steeds meer in woord en gebaar af te reageren op o.a. de scheidsrechter, maar scheidsrechter van Ittersum bleef consequent fluiten. In de 37e minuut was het Rutger van der Veen die TLC op 0-1 zette. Na een prima aanval schoot Rutger, van zo'n 20 meter, de bal onhoudbaar achter de doelman van de thuisclub. Vlak voor de rust kwam TLC nog goed weg. Een 'zondagschot' belandde via Thom op de lat, maar ging er niet in. Ruststand 0-1.

Na rust bleef het beeld hetzelfde. Het was rommelig, aan TLC zijde wat onzorgvuldig en aan beide kanten waren er, in het eerste deel van de tweede helft, weinig grote kansen. In de 65e minuut had TLC op 0-2 moeten komen. Na een goede voorzet van Delano, trof Sale Rozema de paal.
Het venijn zat ook vanmiddag in de staart van dit duel. Eerst was het Delano die, in de 85e minuut, doel trof met een venijnig afstandsschot. De bal werd onderweg nog getoucheerd waardoor de doelman van Engelbert kansloos was en het nakijken had. Diezelfde doelman liet zich in de 89e minuut van zijn slechtste kant zien. Jetse werd in het strafschop gebied onreglementair gestopt door de doelman van de thuisploeg die daarvoor de rode kaart kreeg. Die was het hier niet mee eens en ging volledig door het lint. Zo zagen de toeschouwers de getoonde rode kaart met de wind meewaaien en ging hij ook een speler van TLC te lijf. Nadat het stof neergedaald was werd de strafschop door Stefan van Leeuwen benut waardoor er op het wedstrijdformulier een 0-3 eindstand kwam te staan.

Met 3 punten en de 2e periode in de pocket, de druk vol op Actief en geen blessures kan de focus gericht worden op de volgende wedstrijd. Dan gaat de ploeg van Wander Balkema naar Eelde voor de topper in 4C tegen koploper Actief. De eerdere confrontatie eindigde in Leek in 5-5 in een bizarre wedstrijd. Een mooie kans voor TLC om op het kunstgras van Actief revanche te nemen en de koppositie over te nemen.

Opstelling vv TLC: Thom aalders, Wander Hielkema, Frank Spaan, Sale Rozema, Jasper van Zuijlekom (Janniek Topper), Menno Tjoelker, Rick Renkema, Rutger van der Veen (Jetse Tuithof), Delano Dussel, Frank Driessen ( Tjerry Santinge ) en Stefan van Leeuwen.