Datum

3 juni 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het niet benutten van de kansen zorgt ervoor dat #vvTLC 2 ook het volgend seizoen uitkomt in de res. 3e klasse.

Het was gistermorgen goed vertoeven op sportpark Rodenburg. Om 10:00 uur stond voor #vvTLC 2 de nacompetitie duel tegen #VAKO 2 op het programma. Een extra toetje voor Pascal en zijn manschappen en het publiek zag een alleraardigst duel. Effectiviteit was in deze wedstrijd doorslaggevend!

#VAKO 2 was als de nr. 11 geëindigd in de res. 2e klasse en moest zich zien te handhaven in deze klasse. De ploeg van trainer Pascal Pariama wist beslag te leggen op een periodetitel en kon hiermee promoveren naar de res. 2e klasse. Voor #vvTLC was deze wedstrijd een lekker toetje voor een al meer dan geslaagd seizoen. Gistermorgen om klokslag 10:00 uur stonden beide ploegen tegenover elkaar om te strijden voor een plekje in de res. 2e klasse.

Pascal had een alleraardigst ploegje op het veld staan wat bestond uit ervaring (TLC 2) en aanstormend talent uit de JO19. Pascal begon met Tom Degen (JO19-1), Nick van Wijk, Rutger Helmhout (JO10-1), Janniek Topper (JO19-1), Sven Postma (JO19-1) Stan Akker, Michel Wardenier, Bjorn Gerritsen, Rick Koning, Muhamad Farhaan (JO19-1) en Martijn de Vries. Deze 11 moesten proberen TLC 2 een stapje hoger te brengen. Op de bank zaten Brandon Aalders (JO19-1), Sergio Wieringa en Rick van Werkhoven (JO19-2)

Zoals gezegd werd het een alleraardigst duel waarbij #vvTLC over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg was, maar de (vele) geboden kansen niet benutte en in het voetbal gaat het om het benutten van kansen dus doelpunten. De sluitpost van de gasten uit Vries was diverse keren een sta in de weg, of TLC kwam net een teentje te kort en zelfs het mulle zand in het doelgebied waren de obstakels die #vvTLC 2 deze morgen allemaal tegenkwam. In de eerste 20 minuten was het wel TLC wat meer balbezit had en meer dreigend was, maar ook VAKO 2 kwam er af en toe dreigend uit. Toch kwam #vvTLC na 22 minuten spelen op een verdiende voorsprong via een goed opgezette aanval. Voorzet van rechts door Martijn werd door Muhamad tegen de touwen getikt, 1-0. 5 minuten later was het alweer gelijk. VAKO liet hier zien ook lekker te kunnen ballen en via goede aanval over links kon de geheel vrijstaande middenvelder de bal vrij achter de kansloze Tom koppen, 1-1. Onoplettendheid aan TLC zijde was hier debet aan. Tot de rust kreeg TLC nog een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ook VAKO kreeg een paar kleine kansjes, maar er werd niet meer gescoord en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand op het, niet geheel storingsvrije, scorebord.

De tweede helft was een waar kansen festijn aan de kant van #vvTLC. De bal ging en mocht er gewoonweg niet in. Het zijn te veel kansen om het hier te benoemen, maar als het na 70 minuten spelen 6-1 had gestaan had het niemand verbaast. Pascal voerde nog een aantal wissels door om te proberen die ene verlossende goal te maken. Maar zoals het in de aloude voetbalwetten geldt als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant! En ja hoor ook in deze wedstrijd gebeurde het weer. In één van de schaarse aanvallen van VAKO 2, in de 2e helft, was het in de 85e minuut ook gelijk raak. In scrimmage was het Tom die in eerste instantie de bal uit het doel ranselde, in 2e instantie was het weer Tom, maar via de vingertoppen verdween de bal tergend langzaam in de verre hoek, 1-2. In het restant van het duel probeerde TLC nog een treffer te forceren, maar de ervaring van VAKO 2 zorgde ervoor dat de ploeg uit Vries nog een jaar res. 2e klasse speelt en TLC 2 nog een jaar res. 3e klasse.

Is het erg? Nee, de vooraf gestelde doelstellingen waren gehaald en daar waren Pascal en zijn staf uiterst content mee. Een prima verlopen seizoen werd net niet bekroond met een promotie, maar spelers en staf waren er niet treurig om. Volgend seizoen een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Voor Pascal, die nog een jaar bijtekende als trainer van TLC 2, een mooie uitdaging om een mix van ervaring en een goede lichting JO19-1, die eraan zit te komen, een ploeg te smeden die mee kan doen in de top van de res. 3e klasse. En na het zien van de ploeg die we gistermorgen aan het werk hebben gezien gaat dat zeker lukken!