E. Koning

Accommodatie

Onbekend

Onder heerlijke omstandigheden stond vanmiddag de kraker in de 4e klasse B op programma. Nr.2 TLC ontving koploper Gruno op sportpark Rodenburg. De publieke belangstelling was uitstekend, het zonnetje scheen heerlijk dus de ingrediënten voor een lekkere voetbalmiddag waren aanwezig.
TLC – Gruno was de wedstrijd waar de hele week al naar uit werd gekeken. Ondanks de mindere periode waarin ons vlaggenschip zich op dit moment bevindt was men aan Leekster zijde toch positief over een goede afloop. De doelstelling voor vanmiddag was duidelijk; of het gat verkleinen (TLC) of een reuze stap maken naar directe promotie naar de 3e klasse (Gruno).

TLC was gebrand op een overwinning na het 3-0 verlies tegen laagvlieger Haren. Gruno daarentegen wist 7 duels op rij in winst om te zetten en omdat TLC, maar ook Bedum en Bakkeveen, punten morsten vergroten de stadjers hun voorsprong op de ranglijst. Het eerdere duel tussen beide kemphanen werd een 2-3 overwinning voor TLC en in die wedstrijd kwamen de Leeksters 2x terug van een achterstand.

De door griep getroffen, maar toch aanwezige, Wander Balkema kon vandaag niet beschikken over Frank Spaan (voetblessure), maar kon wel weer beschikken over Wander Hielkema.
Wander startte vanmiddag met de volgende 11;
Erwin Heidinga op doel, Robin Luth, Jordi Bloemhof, Danny Koning en Edgar Sanroesdi achterin, Menno Tjoelker, Rienk Tuithof en Stefan van Leeuwen op het middenveld en Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders voorin.
Op de bank zaten Thom Aalders, Muhamad Farhaan, Rick Renkema en Ali Akbari. De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter Koning en pupil van de week was Luuk Split uit de JO11-3.

Om 14:00uur trapte Luuk af en hij gaf heel Gruno het nakijken en schoot de bal beheerst achter de Gruno doelman. Applaus van het in grote getale aanwezige publiek was dan ook terecht.

Nadat de bal weer op de stip lag blies scheidsrechter Koning de wedstrijd in beweging. Na amper 60 seconden had Gruno al de eerste grote kans en tot opluchting van het thuispubliek verdween de bal naast het doel. Het waren de gasten die het initiatief namen en dat resulteerde na 8 minuten in een voorsprong. Na een onschuldige botsing kreeg Gruno een vrije trap op zo’n 25 meter aan de linkerzijde voor het doel. De bal werd in één keer op het doel geschoten. Door een stuit kreeg Erwin de bal niet onder controle en was, wie anders, Angelo Weggers er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 0-1. Na dit doelpunt bleef Gruno de betere ploeg, maar was het TLC dat in de 14e minuut langszij kwam. Een voorzet van Frank Driessen vanaf de rechterkant bereikte Roell Elders die de bal klaar legde voor Menno die met een bekeken schuiver de Gruno doelman kansloos liet en beide ploegen weer in evenwicht bracht, 1-1. In de 16e minuut kwam Gruno wederom op voorsprong. Een lange bal werd niet goed verwerkt door de TLC verdediging en was het voor Robert Oosterhof een koud kunstje om de 1-2 tegen de touwen te werken. In de 20e minuut een uiterst discutabel moment. Een lange bal van Gruno werd door Angelo Weggers met de arm meegenomen en ingeschoten. Scheidsrechter Koning noteerde de treffer al in zijn boekje en ging vervolgens naar grensrechter Ottema. De TLC grensrechter kreeg te horen niet voor overtredingen te mogen vlaggen!! en de treffer werd goedgekeurd, 1-3. In de 21e minuut een duel tussen Robin Luth en Mitchell van Kalsbeek waarbij de laatste een slaande beweging maakte en met rood de kleedkamer kon opzoeken. Dit ging niet zonder slag en stoot en een stimulerend ‘sigaretje’ bracht hem weer tot rust.
In de 26e minuut mocht TLC een ingooi nemen halverwege de helft van Gruno. De bal werd verlengd door Frank Driessen en Stefan van Leeuwen liet dit kansje niet onbenut en schoot de 2-3 tegen de touwen. Dat Gruno beschikt over 2 geweldige spitsen, Angelo Weggers (27 treffers) en Robert Ooosterhof (24 treffer), lieten beiden zien in de 34e minuut. Laatst genoemde kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld en in één beweging schoot hij de bal naar volledig vrij staande Angelo weggers die de bal fantastisch binnen schoot en de stand op 2-4 bracht.
In de 40e minuut een goede aanval van TLC waarbij Robin Luth de bal op het hoofd van Delano legde. Zijn inzet werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Tot aan de rust gebeurde er niets meer en gingen beide ploegen aan de thee. Het publiek kon even bijkomen van een enerverende 1e helft met 6 doelpunten, kansen over en weer en een rode kaart.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. TLC met 11 en Gruno met 10 man. Vanaf minuut 1 zat de strijd er al goed in en ondanks dat Gruno met 10 man speelde bleef het wel voetballen.
In de 55e minuut een dubbele wissel aan TLC zijde en maakten Menno Tjoelker en Rienk Tuithof plaats voor Ali Akbari en Rick Renkema. In de 56e minuut een goede aanval van TLC via de rechterkant. De voorzet werd in eerste instantie weggewerkt door de Gruno verdediging en opgevangen door TLC. De ingebrachte bal bereikte Frank Driessen die de bal beheerst binnenschoot, 3-4. Lang kon TLC niet genieten van deze aansluitingstreffer en amper 5 minuten later lag de bal op de stip. De veelvuldig gebruikte lange bal van Gruno werd verdedigend niet goed verwerkt waardoor Robert Oosterhof de bal over de uitkomende Erwin heen stifte. De bal belande
op de lat en de doorgelopen Oosterhof kon de bal inkoppen, maar werd in de rug gelopen waarna scheidsrechter Koning de bal op de stip legde. De penalty werd in eerste instantie gestopt door Erwin, maar de bal belandde wederom voor de voeten van Oosterhof die de 3-5 binnen kon tikken. Wander bracht direct hierna Muhammad Farhaan binnen de lijnen en Robin Luth ging naar de kant. Met de ingebrachte wissels kwam er wel meer dreiging in het spel van TLC en dat resulteerde in de 76e minuut in een penalty voor TLC. Muhammad werd met een steekbal de diepte in gestuurd en werd onreglementair gestopt in de 16 meter. Scheidsrechter Koning kon niet anders dan ook hier de bal op de stip leggen. Stefan van Leeuwen ontfermde zich over de bal en zijn inzet werd gestopt door de doelman en de rebound verdween via de doelman over de goal. In de 83e minuut belande een schot van Frank Dreissen op de onderkant van de lat. Daarna ging het rap wat betreft de kansen voor de thuisploeg. In de 88e minuut kans voor TLC, No Goal! In de 89e minuut kans TLC, No Goal! In de 90e minuut kans TLC, No Goal!
Na 92 minuten blies scheidsrechter Koning voor het einde van de wedstrijd en gingen de punten me naar de stad.

Conlusie na 92 minuten voetbal; Gruno heeft 2 spitsen die ongrijpbaar waren voor de verdedigers van TLC. Fouten die gemaakt werden die werden genadeloos afgestraft. In de aanvallen van Gruno zat meer overtuiging in dan in de aanvallen van TLC. Zelfs met 10 man bleef Gruno de aanval zoeken. Wel zag je bij TLC bij vlagen het goede voetbal weer terug, maar er zijn gewoon een aantal spelers uit vorm.
Het kampioenschap gaat naar Gruno en TLC moet zich gaan richten op het halen van de 1e periode.
Komende zondag is TLC vrij en op zondag 6 mei kan de 1e periode binnen gehaald worden als er gewonnen wordt van Smilde’94. Een hele mooie prijs voor een toch al zeer geslaagd seizoen. En zoals we al aangaven in de voorbeschouwing… als het niet via de voordeur kan dan gaan we toch via de achterdeur naar de 3e klasse!

Ondanks de nederlaag… It was a beautiful day!

En Luuk… die was in zijn nopjes en onder de indruk van deze mooie middag. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat hij later ook in het ‘grote mannen team’ wil schitteren.
En dan komt zijn handtekening ook op de ‘Pupil van de Week’ bal te staan!