Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 2

Rodenburg 9
9351PV
LEEK
tel. 0594-513546

TLC heeft zich zaterdagavond verzekerd van nog een rondje beker. Op een sfeervol sportpark Rodenburg werd het in de reguliere speeltijd 1 – 1 waarna TLC de aansluitende penaltyreeks winnend wist af te sluiten met 4-3. Grote man, maar eigenlijk is het nog een jochie, aan TLC zijde was doelman Jochem Bos die in de strafschoppenserie 2 penalty’s wist te stoppen.

Op zaterdagavond 13 november 17:00u stond de bekerwedstrijd tussen TLC en Grijpskerk op programma. In de media werd gepraat over een derby, maar we houden het meer bij een ‘Westerkwartier Clash’. Na de Corona aankondigen van het kabinet hoefde het aanwezige publiek niet te vrezen om, om 18:00u weggestuurd te worden. Helaas kon door de maatregelen het aangekondigde feest met live muziek, in de kantine, niet door gaan!

Voor TLC, 3e klasse B zondag was de wedstrijd tegen Grijpskerk, 3e klasse C zaterdag een goede graadmeter om te kijken waar TLC staat wanneer het volgend seizoen ook op de zaterdag gaat voetballen. Trainer Hemmo van der Wal had wel wat personele problemen en vlak voor de wedstrijd gaf ook 1e doelman Ward Hopmans aan niet te kunnen spelen. Zijn plek onder de lat werd ingenomen door doelman Jochem Bos die eerder op de dag met de JO19-1 ook een hoofdrol had vervult.
TLC startte tegen Grijpskerk met volgende 11; Doel: Jochem Bos, achterste linie: Edgar Sanroesdi, Rienk Tuithof, Ryan Aalders en Robin Luth, middenveld, Steinar Miedema, Jelmer Thijs en Sven Postma en de aanval werd bemand door Roell Elders, Jetse Tuithof en de 15-jarige Duncan Veening. Op de bank zaten Rick Spaan, Daniël Pol, Gydo Jagersma en Ward Hopmans.
TLC speelde vanavond in het wit en Grijpskerk in het zwart. De man die deze wedstrijd in goede banen moest leiden was dhr. Bouw. Voorafgaand aan de opkomst van beide ploegen werd iedereen getrak-teerd op een vuurwerkshow en sfeerfakkels.

Na een kleine vertraging, vuurwerk en fakels, floot scheidsrechter Bouw om 17:05 de wedstrijd in beweging. TLC zette Grijpskerk gelijk vast en probeerde hiermee Grijpskerk niet aan het voetballen te krijgen. De Leeksters zette vroeg druk, zaten er kort op, maar wisten in de beginfase de werklust niet om te zetten in kansen. Na 10 minuten ging de TLC storm iets liggen en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Wel was het spel aan beide zijden wat onrustig en slordig.
In de 12e minuut was er een kansje voor TLC. Een scherp ingesneden bal in het 16 meter gebied van Grijpskerk werd over het doel van Grijpskerk gekopt. 10 minuten later veerde het TLC publiek op. Een corner van TLC werd strak voor het Grijpskerker doel geschoten en werd door Ryan goed ingekopt. De doelman van de bezoekers stond op de goede plek. In de 28e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Roell werd aan de rechterkant goed de diepte ingestuurd door Robin Luth en zijn vlijmscherpe voorzet bereikte Duncan Veening die de bal zeer beheerst tegen het net deed belanden, 1-0.
Grijpskerk had tot de 1-0 nog geen kans gecreëerd mede doordat TLC defensief zeer solide stond. Maar terwijl dit werd genoteerd, was het toch raak voor de bezoekers. Veel aanvallen van Grijpskerk gingen over de linkerkant en dit gebeurde ook bij de gelijkmaker van Grijpskerk. Een prima voorzet spleet de solide organisatie bij TLC even uiteen en kon Jochem niet voorkomen dat de goed ingeschoten bal beide ploegen weer in evenwicht bracht, 1-1. Na deze gelijkmaker was TLC even de kluts kwijt. Grijpskerk won nagenoeg elk fysiek duel, was TLC slordig met de bal en werden de Grijpskerkers wat sterker, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.
In de 39e minuut werd een goede loopactie van Jetse bijna beloond, maar de Grijpskerker verdediging kon ternauwernood de bal tot corner verwerken. De corner leverde niets op. In de 43e minuut begon Edgar Sanroesdi aan een solo vanaf het middenveld, maar ook hij haalde de trekker niet over. Na 47 minuten floot scheidsrechter Bouw voor de thee, 1-1. De eerste helft had nog niet het spektakel gebracht die beker wedstrijden meestal wel brengt.

De 2e helft begon aan TLC kant met een wissel. De geblesseerd geraakte Ryan Aalders werd vervangen door Rick Spaan. TLC kwam wat beter uit de kleedkamer dan Grijpskerk en de Leeksters namen weer het initiatief. Toch was het Grijpskerk dat in de 55e minuut via een vrije bal gevaarlijk werd. De vrije bal kwam bij de 2e paal, maar werd gemist. 3 minuten later had de bal op de stip gelegd moeten worden. Een voorzet van Roell werd in het strafschopgebied goed aangenomen door Jetse, maar hij kreeg een duw in de rug op het moment dat hij wilde schieten. Scheidsrechter Bouw wees echter richting de cornervlag i.p.v. naar de penaltystip. Dit moment bracht wel wat meer vuur in de wedstrijd wat deze wedstrijd wel nodig had.
In de 61e minuut weer een goede aanval over links van de bezoekers, maar door kordaat ingrijpen van Rick werd een kansrijke doelpoging in de kiem gesmoord. Er ontspon zich steeds meer een bekerduel waar beide ploegen het randje van het toelaatbare opzochten en er soms ook overheen gingen. Voor beide ploegen het geluk dat scheidsrechter Bouw de kaarten thuis had laten liggen.
In de 68e minuut een beetje onnodige overtreding door TLC en kreeg Grijpskerk een vrije bal op zo’n 35m van het doel. Waar de TLC aanhang een loepzuivere bal richting de kruising verwachtte werd het een heel matige schuiver dat hobbelend naast het doel van Jochem verdween. In de 72e minuut liet Grijpskerk de mogelijkheid liggen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een prima aanval van de bezoekers was het Edgar die goed ingreep en TLC behoedde voor een achterstand. In de 84e minuut was het TLC aanvoerder Steinar Miedema die zijn schot geblokt zag worden en de bal over de achterlijn zag gaan. Uit de daaropvolgende corner ontstond een zeer vervelend moment voor een speler van Grijpskerk. Bij het uitverdedigen werd hij aan zijn hoofd geraakt en leek het in eerste instantie onschuldig, maar na een eerste controle van de verzorger werd al snel om een ambulance gevraagd. De ambulance was nodig om hulp te bieden aan een akelige hoofdwond. Vanaf deze en TLC zijde willen we deze speler een voorspoedig herstel en alle beterschap toewensen. Tijdens het wachten op de ambulance verdween scheidsrechter Bouw even in de bosjes voor een te hoge druk op de blaas, dit tot hilariteit van de aanwezigen.
Na ruim 10 minuten oponthoud werd de wedstrijd hervat en in de resterende deel van de wedstrijd gebeurde er niets meer, Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bouw stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. In de Knock-out fase van het bekertoernooi betekent dit dat er geen verlenging komt, maar direct een strafschoppen serie.

Grijpskerk begon goed aan deze serie en de eerste penalty was raak, 1-2. Voor TLC schoot Sven de eerste penalty onberispelijk raak, 2-2. De 2e penalty van Grijpskerk werd een prooi voor Jochem die de ingeschoten penalty katachtig keerde, 2-2. Roell liet de doelman van Grijpskerk kansloos en zette daarmee TLC op voorsprong, 3-2. De 3e penalty van Grijpskerk werd goed binnen geschoten en dat bracht de stand weer gelijk, 3-3. Jetse was de 3e strafschoppennemer en bleef koelbloedig. De doelman zat wel in de goede hoek, maar de bal was hard en zuiver in de hoek geplaatst, 4-3. De 4e penalty werd prima ingeschoten, maar Jochem pareerde de inzet waarna de bal via de lat uit het doel sprong, 4-3. Rienk kon TLC naar de volgende ronde schieten, maar zijn penalty belande op de dwarsligger, 4-3. De laatste penalty van Grijpskerk kon de ploeg weer naast TLC brengen, maar de Penenka penalty trof geen doel, maar de ballenvanger. Hiermee kwam er een einde aan deze Westerkwartier Clash en kon Grijpskerk de wonden likken en TLC, tot 20:00u, feest gaan vieren.

Kijkend naar 90 minuten voetbal was het al met al een matige bekerwedstrijd dat zich voornamelijk afspeelde tussen beide 16 meter gebieden. Beide keepers hoefden zich in deze wedstrijd weinig in te spannen en gezien de gehele wedstrijd was de 1-1 een terechte eindstand. Een strafschoppenserie is altijd al een loterij geweest en liggen de kansen voor beide ploegen op 50/50. TLC had gisteravond de beschikking over Jochem Bos die 2 strafschoppen van Grijpskerk pakte en daarmee TLC naar de volgende beker ronde bracht.
Opvallend in deze wedstrijd waren de corners! Over de gehele wedstrijd was het rendement uit de corners Nul terwijl beide ploegen beschikken over prima kopers. Net als in het betaalde voetbal waren de corners te laag, te hoog, kwamen niet aan en/of kwamen in een niemandsland terecht. Wellicht kunnen wat meer variaties bij corners er voor zorgen dat er meer rendement uitgehaald wordt.

Vanaf nu weer focus op de competitie waar de volgende wedstrijd wacht. TLC gaat zondag 21 no-vember op bezoek naar Eelde waar het titelkandidaat Actief treft. TLC heeft door de winst op Grijpskerk een bak aan vertrouwen gewonnen en kan een plaag voor elke ploeg zijn, ook voor Actief!