Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 30

Rodenburg 9
9351PV
LEEK
tel. 0594-513546

Op een schitterende na-zomer zondag middag moest vvTLC 1 voor de 1e beker wedstrijd van 2021 onder leiding van scheidsrechter R. Haas aantreden tegen Houtigehage 1, bijna heel Nederland zit met zijn hoofd bij Zandvoort waar Max de koppositie van de Formule 1 weer over kon nemen. Toch wisten nog heel wat supporters de weg naar het voetbalveld vinden waar lekker in de zon het voetbal kon worden aanschouwd. Ondanks dat Houtigehage lager speelt in de competitie werd de wedstrijd wel heel serieus voorbereid, dit mede door het ontbreken van zes basisspelers waaronder de gehele voorhoede. Ook daardoor nemen er drie jeugdspelers uit de JO19 en JO17 plaats op de bank, hieruit blijkt het vertrouwen van de trainer in onze eigen jeugd maar weer eens, klasse!
Om 14:00hr is de aftrap van de eerste helft en het spel gaat wat heen en weer, vv TLC speelt nog niet echt verzorgd voetbal, maar neemt het heft snel in handen en is ook meer dreigend. Het 1e gevaar komt van Robin Luth welke in de 5e minuut hard naast schiet. Vier minuten later heeft Robin Luth het vizier nog niet helemaal juist staan en schiet een vrije trap over het doel van Houtigehage. In de 13e minuut wordt een makkelijk schot verkeerd behandelt door de keeper van Houtigehage en lijkt de bal over de doellijn te rollen, maar grabbelt de keeper de bal naar zich toe, de grensrechter vindt het allemaal niet zo veel en loopt al weer naar voren, de scheidsrechter neemt dit dan ook over. Balbezit voor TLC neemt toe en uitbraken van Houtigehage worden steeds schaarser, in de 27e minuut schiet Robin van de Mossel hard naast het doel, de druk blijft toenemen een doelpunt moet toch wel vallen. Bij balbezit van de verdediging van Houtigehage wordt er in de 28e minuut gezamenlijk hoog druk gezet net voor de 16 meter van Houtigehage dit leidt tot balbezit van vv TLC waarna Steinar Miedema een voorzet geeft op Robin Luth welke de bal eenvoudig in het doel trapt, een verdiende 1-0 voor vv TLC komt op het scorebord te staan. Bij de volgende aanval krijgt een Houtigehage speler de bal zeer ongelukkig tegen zijn hand, de scheidsrechter is ongenaakbaar en wijst naar de stip. Voor penalty KILLER Sven Postma (100% score) is dit een appeltje eitje en brengt de ruststand dan ook op 2-0 al had de derde er in de laatste minuut echt wel in gemogen.
De tweede helft geeft geen ander beeld, vv TLC is stukken beter, maar weet dit nog onvoldoende uit te drukken in de scoren. Een vrije trap op een mooie positie wordt helaas over geschoten. Bij een volgende aanval eindigt de bal bij Robin Luth welke de keeper opnieuw laat grabbelen, de grensrechter van Houtigehage heeft de vlag omhoog voor buitenspel maar dit wordt niet overgenomen door de scheidsrechter en de 3-0 is een feit, de keeper van Houtigehage is geblesseerd, maar blijft wel in het veld staan. Kort daarna werkt Steinar een voorzet goed af en bepaalt de eindstand op 4-0. Een paar goede aanvallen volgen maar helaas zonder de 5e treffer te maken. In de 63e minuut worden de eerste wissels bij vv TLC doorgevoerd Robin Luth wordt vervangen door Stefan Hut (JO17) en Robin van de Mossel wordt vervangen door zijn broer Tim (JO19), heerlijk, de jeugd heeft de toekomst! In de 63e minuut wordt een goede voorzet van Tim van de Mossel helaas hard naast geschoten door Sven Postma. In de 69e minuut maakt Lars Reitsema vervangen door de 3e jeugdspeler Daniel Pol (JO17), welke vorige week zondag een verdienstelijk debuut had gemaakt. We zijn even aan het rekenen geweest maar de echte data ontbrak, maar het kan bijna niet anders zijn dat dit de jongste opstelling van vv TLC ooit is geweest. De wedstrijd gaat nog wat heen en weerveel echte kansen ontstaan er niet meer, tot de 88e minuut waar een Houtigehage speler voor open doel naast schiet en (van schaamte?) geblesseerd op het veld blijft liggen.