Datum

3 oktober 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 3 Oktober stond de uitwedstrijd bij Harkema voor de mannen van o15-1 op het programma. Na een korte warming up op het kunstgrasveld, bleken hier enkele gaten in te zitten. Daarom werd al snel besloten om op het hoofdveld (!!) te gaan spelen. Dit lag er strak bij, en op deze perfecte grasmat werd rond 9 uur afgetrapt. TLC begon gelijk scherp aan de wedstrijd, bijna alle duels werden gewonnen. Dit resulteerde dan ook in een aantal goede kansen. In de 4de minuut, passeerde Mahmood zijn tegenstander en schoot rakelings naast. Kort daarna een voorzet van Sem, die door de tegenstander bijna in eigen goal werd verwerkt. Vervolgens bleven er kansen komen.  Na een goede onderschepping van Dennis en een strakke inspeelpass op Bemnet, bracht Bemnet Sem in stelling, zijn poging belande net over het doel.  In minuut 23, een kans voor Harkema. Echter reageert keeper Jort goed op de deze poging en houdt zijn doel schoon. In de 27ste minuut is het alsnog raak voor Harkema, bij een corner wordt niet goed opgelet, waardoor de aanvoerder van Harkema vrij in kan koppen 1-0. Maar de mannen van 015 gaven niet op, en direct uit de aftrap werd de gelijkmaker gescoord: Bemnet scoorde de rebound van de vrije bal van Sem, die de keeper niet klemvast wist te hebben 1-1. Na nog enkele kansen werd vervolgens de kleedkamer opgezocht voor de rust. Hierin werd besproken dat het goede spel van de eerste helft moest worden doorgetrokken naar de tweede helft. Dit lukte echter niet, na een redelijk begin van de tweede helft zakten we in. Binnen 2 minuten scoorde Harkema de 2-1 en 3-1. Vervolgens bleven we het proberen en werd er geprobeerd door 1 op 1 te gaan spelen om de aansluitingstreffer te zoeken. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Harkema maakte hierna nog de 4-1 en 5-1. Dit bleek uiteindelijk ook helaas de eindstand. De goede eerste helft moet vooral worden meegenomen naar volgende week, en de tweede helft moeten we maar zo snel mogelijk vergeten. Woensdag wordt er al weer gespeeld, dan staat de inhaalwedstrijd tegen Vako/Tynaarlo op het programma. Als het goede spel van de eerste helft hier wordt voortgezet, dan kunnen de eerste punten voor de O15-1 bijna onmogelijk uitblijven.

Auteur: Joost de Jong