Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdverslag vv TLC – vv Siddeburen

Eerste helft:

Het is twee minuten over twee zondag 4 oktober 2020, de wedstrijd tussen TLC en Siddeburen is begonnen onder leiding van de heer Tuinstra. Al na één minuut spelen wordt de coach van Siddeburen aangesproken door de scheidsrechter, de coach leverde al na een minuut spelen commentaar op de wedstrijdleiding en dit werd niet getolereerd. De scheidsrechter laat het bij een waarschuwing. Siddeburen krijgt de bal aan de rechterkant van het veld op de helft van TLC. Na een voorzet wordt de bal vanaf de penalty stip op de lat gekopt. TLC komt met de schrik vrij. In de 9e minuut raakt TLC de bal kwijt ter hoogte van de middenlijn, Siddeburen countert snel en krijgt de bal op randje zestien. De spits heeft geen twijfel en ramt de bal keihard richting de goal, maar deze gaat ruim over. TLC krijgt een corner vanaf rechts, Tjerry Santinge geeft de bal strak over de grond naar Jetse Tuithof, Tuithof schiet ineens en de bal gaat vlak langs de eerste paal. Siddeburen stond even niet op te letten en TLC profiteert er bijna van. Nog geen minuut later zijn het dezelfde twee van TLC die een aanval op zetten, Tuithof geeft een steekpass op de lopende linksbuiten Santinge. Santinge snijdt voor de zijn man langs en rond keurig en beheerst af in de verre hoek. Stand 1-0 na 13 minuten spelen. In de 19e minuut is het Joost de Jong van TLC die een vroege gele kaart pakt. Doelman de Groot van TLC vangt de bal en twijfelt geen seconde, hij schiet de bal gelijk uit zijn handen naar voren. Door de sterke wind krijgt de bal nog extra snelheid en dit zorgt ervoor dat Tuithof 1 op 1 komt te staan met de doelman van Siddeburen. Het was lastig om de bal ineens te schieten maar Tuithof kiest hier wel voor, maar hij schiet de bal naast. TLC krijgt een vrije bal na 29 minuten spelen. De bal ligt op twintig meter recht voor de goal. Door de afwezigheid van Rutger van der Veen grijpt Jetse zijn kans om de vrije bal op te eisen. Jetse schiet de bal naar de rechter onderhoek, de keeper laat de bal los en Danny Koning is er als de kippen bij en schiet de 2-0 binnen. TLC is slordig in de opbouw Siddeburen pakt de bal af en speelt gelijk de spits in. De spits schiet vanaf de zestien meter keihard op de goal, maar de Groot pakt de bal geweldig. In deze fase verliest TLC de controle in de wedstrijd. Gelijk na de grote kans van de spits van Siddeburen krijgt een middenvelder weer een schietkans, hij probeert het vanaf een meter of 20. De bal gaat rakelings naast omdat deze nog wordt aangeraakt door een verdediger. TLC bouwt weer op, deze keer lukt het wel en de bal komt terecht bij de spits van TLC, deze verlengt de bal naar Koning en Koning komt 1 op 1, maar hij schiet recht op de keeper af. Na een aantal saaie minuten zijn we nu al een tijdje heen en weer aan het gaan, aanval na aanval aan beide kanten. Nu Siddeburen weer, nadat de linksbuiten een goede kapbeweging maakt en zijn man uitspeelt kan hij schieten maar hij besluit om de bal terug te leggen op de zestien meter, een verdediger van TLC kan net met zijn tenen de bal aanraken waardoor het gevaar is geweken. TLC speelt de laatste vijf minuten van de eerste helft zwak. Siddeburen krijgt nog een tweetal kansen maar worden beide gemist. Keeper de Groot houdt TLC in de wedstrijd.

RUST

Tweede helft:

Minuut 46 en Siddeburen neemt een corner, TLC staat niet op te letten en nummer 14 van Siddeburen kopt de bal erin. Stand 2-1. TLC begint de tweede helft waar het de eerste helft mee eindigde, niet scherp. In de 51e minuut krijgt de verzorger van Siddeburen een rode kaart na commentaar op de scheidsrechter te hebben. Siddeburen begint de tweede helft scherper dan TLC, ze zijn feller in de duels. Bijna 2-2 maar de Groot redt de 1 op 1. Dan komt er een voorzet van Siddeburen vanaf rechts, keeper de Groot schreeuwt los maar laat vervolgens de bal ook los waardoor de bal in het doel belandt. Tijdens het duel om de bal raakt de doelman van TLC geblesseerd. Hij wordt vervangen door Tjeerd van Dijk in de 55e minuut. Beide ploegen spelen in de tweede helft geen goed voetbal, toch lukt het TLC om de 3-2 op het scorebord te zetten. Na een solo actie van Tuithof besluit Tuithof om maar eens te gaan schieten met zijn linker, de bal is goed geplaatst en de rechter onderhoek waardoor de bal in het doel belandt. Na de 3-2 begint TLC eindelijk te voetballen. Dan is er een voorzet vanaf links net buiten de zestien meter, nummer 14 loopt weg bij zijn directe tegenstander richting de tweede paal, de voorzet gaat vlak langs de keeper van Dijk bij de nummer 14 terecht en die haalt uit. Stand 3-3 na 70 minuten spelen. Na de 70e minuut volgen nog een paar kansen, maar het komt niet verder dan 3-3.

De wedstrijd was live te volgen via het Youtube kanaal van VV TLC. Ook de volgende thuiswedstrijd is te zien op dit kanaal. Dan speelt het eerste tegen Groninger Boys om 14:00. Tot dan!

Auteur: Steinar Miedema