Scheidsrechter

S.B. Dijkstra

Accommodatie

Onbekend

De eerste thuiswedstrijd voor de competitie stond vandaag op het programma, tegenstander voor vandaag waren de gasten uit de Wilp, na het gelijke spel vorige week tegen Bakkeveen moest dit toch een overwinning opleveren dacht men vooraf..
Voor de wedstrijd werd de jaarlijkse teamfoto geschoten door fotograaf Jan v/d Schans, echter Edgas Sanroesdi dacht daar anders over en ontbreekt op deze foto aangezien er dringend een sanitaire stop moest worden gepleegd! Fotoshop doet wonderen..
TLC 1 moest het nog steeds doen zonder Stefan van Leeuwen, Jordi Bloemhof, Rienk Tuithof en de geschorste Robin Luth.
De eerste helft van TLC was niet goed, de mannen waren tam en werden op vechtlust geklopt door de Wilper Boys, in deze rommelige fase was het de Wilp die na een vrije bal richting zestien meter gelukkig op voorsprong kwam omdat Frank Spaan de bal op zijn scheenbeen kreeg en pardoes achter de verbouwereerde keeper Thom Aalders verdween.
TLC kreeg een paar kansjes, het was Frank Driessen die er nog het dichtste bij was, met een hakje probeerde hij de keeper te verschalken
Het kenmerkte het spel van de beide partijen tot zover..
In de 33e minuut moest TLC ook nog eens met 10 man verder, Danny Koning kwam verhaal halen bij de spits van de Wilp die duidelijk acteerlessen had gevolgd, er werd toch een overtreding geconstateerd vond scheidsrechter DIjkstra. Danny loopte weg en maakte een schoppende beweging richting spits in het luchtledige, helaas zag de scheids dit als moedwillig richting spits en kon Danny inrukken..
Verder werd er door beide partijen tot aan de rust maar weinig gecreërd en was het met 0-1 rusten..

Na de rust werd er niet bij de pakken neergezeten en kwam Mahammed erin voor laatste man Frank Spaan en werd er duidelijk offensief gestart ondanks dat TLC met 10 man verder moest.
Het resulteerde ook direct in kansen voor TLC, Mo snelde veelvuldig langs zijn directe tegenstander en die moest alle zeilen bijzetten om hem maar enigszins te volgen..
De Wilp creërde haast niets en hoopte op een ingeving van 1 van de spitsen, keeper Thom Aalders had een rustige 2e helft..
Na 10 minuten in de 2e helft kwam TLC toch wel verdiend op gelijke hoogte door een strafschop van Rutger v/d Veen nadat Roëll Elders door een nekklem werd vastgehouden tijdens een corner, Rutger schoot onberispelijk in, 1-1!
TLC rook bloed en de 2-1 viel daarna ook snel...of toch niet.. Mahammed schoot de bal in het dak van het doel via het been van een tegenstander belandde de bal bij hem, om onbegrijpelijke redenen zag de scheidsrechter hier buitenspel in, terwijl de bal duidelijk via een eigen speler bij Mo belandde..
Dit typeerde ook wel een beetje de scheidsrechter van dienst die een moeilijke middag had op sportpark Rodenburg.
Toch kwam TLC ook op gelukkige wijze op 2-1, Delano probeerde zijn tegenstander voorbij te gaan, die zette een blok(je) maar tot ieders verbazing zag de scheidsrechter hier een overtreding in op 20 meter van de goal, hierop volgde een vrije bal en die werd op vakkundige wijze door Rutger v/d Veen binnen geschoten.
De resterende 13 minuten leverde voor beide kanten niet veel meer op en blies scheidsrechter voor het eindsignaal, de eerste 3 punten zijn een feit.
Op naar volgende week, de tegenstander heet dan FVV uit Foxhol, die verrassend won tegen titelkandidaat Actief met 2-1.