Datum

2 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zondag stond er weer de eerste officiële wedstrijd op het programma, de bekerwedstrijd thuis tegen Nieuw Roden.
Na een oefenwedstrijd tegen Helpman en een trainingskamp in het Overijselse Rijssen, werd het ook wel weer tijd dat er zondag weer eens gebald werd.
We kunnen ook weer een aantal nieuwe krachten verwelkomen, namelijk Sale Rozema (Boerakker), Rutger v/d Veen (laatste club Boerakker) en Roy v/d Veen (WVV).
Helaas hebben de gebroeders Akbari en Patrick Posilio TLC ingeruild voor Lycurgus, daar omdat ze ook naar Groningen zijn verhuisd.

TLC moest het in deze wedstrijd stellen zonder de geblesseerden Stefan van Leeuwen (gescheurde binnenband van knie, langdurig uitgeschakeld), Rienk Tuithof (knie), Jordi Bloemhof (knie), Erwin Heidinga (knie), nieuwe aanwinst Roy v/d Veen (knie) en Wander Hielkema (vakantie).
Daarna had het team ook nog eens te maken met 2 schorsingen, overgehouden in de bekerronde van vorig seizoen (Roëll Elders, 3 wedstrijden schorsing en Robin Luth, 1 wedstrijd schorsing).
TLC trad dan ook aan met een aantal invallers, Doel: Thom Aalders, Achter: Frank Spaan, Nick van WIjk, Janniek Topper en Edgar Sanroesdi, Middenveld: Menno Tjoelker, Rutger v/d Veen en Rick Renkema, Voor: Delano Dussel, Frank Driessen en Sale Rozema, Wissels: Danny Koning, Thijs Wierenga, Jorn de Bruin en Erwin Heidinga.
In de bestuurskamer werd ook al vernomen dat Nieuw Roden er met een gehavend team zou beginnen, ook daar waren er een aantal blessures en schorsingen.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, het was zoeken/onwennig, gezien de vele nieuwe gezichten is dit ook niet heel erg vreemd. Toch was het TLC die het dreigenste was en in de eerste helft ook terecht op voorsprong kwam na een "Robben" actie van Frank Driessen die vanuit de linker flank naar binnen trok en met een geplaatst schot de keeper in de uiterste hoek verschalkte.
De vreugde was van zeer korte duur, de aanval erop werd een speler van Nieuw Roden in stelling gebracht voor Thom Aalders en de 1-1 volgde. Delano kopte de zekere 2-1 naast en Sander Drent van Nieuw Roden was ook zeer dichtbij de 1-2 na een katachtige reflex van Thom Aalders. Een terechte 1-1 voor rust.
Na rust werd TLC sterker en Nieuw Roden had het moeilijk met onze spitsen, het manco van vorig seizoen was weer van kracht.. Veel gecreërde kansen maar geen doelpunten, toch was het Delano die goed inkopte op een voorzet van Sale en de terechte 2-1 stond op het scorebord.
Nieuw Roden kon niet anders dan terug gaan naar eigen helft en dankzij hun keeper was het halverwge de 2e helft nog maar 2-1..
Spaarzaam kwam Nieuw Roden eruit en via lange ballen werden de kopsterke spitsen Wilco en Sander Drent bereikt, 1 bal vanaf de middellijn was genoeg om op het hoofd van Drent te komen en de 2-2 was een feit.
Na ettelijke kansen na de 2-2 voor TLC, Delano had nog de mooiste, 1 minuut voor tijd mocht hij alleen op de keeper af en dit was zeker de 3-2 echter een grote teen van de keeper voorkwam dit.
Helaas geen overwinning maar wel een zeer nuttige bekerwedstrijd die vertrouwen geeft naar de volgende wedstrijden.

Aanstaande dinsdagavond staat er alweer een oefenwedstrijd op het programma, thuis tegen GRC 2 om 18:45 en de volgende bekerwedstrijd is zondag 9 september tegen Zevenhuizen uit om 14:00.