Datum

10 juni 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het mocht niet zo zijn!! Het jeugdig elan van TLC was gistermiddag niet opgewassen tegen het ervaren vv Protos. In deze wedstrijd verloor het niet alleen de wedstrijd, maar ook aanvoerder Stefan van Leeuwen die vermoedelijk lange tijd uit de roulatie zal zijn met (ernstig) knieletsel. De blauwe hemel boven sportpark Rodenburg kleurde daarom ook een beetje zwart!

Daar zag het voor de wedstrijd helemaal niet naar uit. Er werd de afgelopen week goed getraind, er werd volop gepraat over deze wedstrijd en iedereen had wel goede hoop. Maar er moest nog wel 2x 45 minuten gevoetbald worden. Om te promoveren naar de 3e klasse moest de tegenstander van gistermiddag vv Protos wel eerst overwonnen worden. Ook Protos wilde na 2 jaar 4e klasse graag weer een stapje hogerop. En het werd een meeslepend duel met een lekkere sfeer, vuurwerk, stadionfakkels, 'vuurpijlen', spanning, geweldig mooie goals, hardwerkende ploegen, goede aanvallen aan beide kanten, onverzettelijkheid, een falende arbiter, vreugde en verdriet, het kwam allemaal voorbij gistermiddag op sportpark Rodenburg.

Onder ideale omstandigheden stonden gistermiddag TLC en vv Protos tegenover elkaar in de grand finale om één plekje in de 3e klasse. Vanuit Steenwijksmoer was een grote schare supporters mee gekomen en samen met de supporters van TLC was het een gezellige drukte rondom het hoofdveld. De wedstrijd van gistermiddag was voor beide teams de kers op de taart. TLC en Protos speelden nog nooit tegen elkaar, maar beide verenigingen hebben wel iets gemeen en dat is dat beide verenigingen mede organisatoren zijn van 2 grote zaalvoetbaltoernooien. Protos het Protos Weering toernooi en TLC het Leekster Voetbalgala. Qua stand in de competitie, het aantal voor- en tegengoals waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en stond er een mooi potje voetbal ons te wachten.

Voordat ik met het wedstrijdverslag begin wil ik eerst even de spelers, de technische staf en natuurlijk hoofdtrainer Wander Balkema bedanken voor weer een geweldig mooi seizoen. Als supporters werden we wekelijks getrakteerd op 2x 45 minuten top amusement! Ook de spelersvrouwen/vriendinnen bedankt dat jullie je man/vriend 3x per week hebben 'uitgeleend' aan TLC. Dat de kers, net voor het aansnijden van de taart, eraf is gevallen dat is natuurlijk vreselijk zuur, maar kijk om je heen er gebeuren ergere dingen vandaag de dag. Ik ben er van overtuigd dat we ook het volgend seizoen weer gaan genieten van deze groep in de 4e klasse. Namens alle supporters van TLC.. BEDANKT!

Wander Balkema kon gistermiddag niet beschikken over Jordy Bloemhof (knie) en Ali Akbari (enkel), maar voor de rest was iedereen fit. Wander startte met : Doel - Erwin Heidinga, Verdediging - Wander Hielkema, Frank Spaan, Danny Koning en Edgar Sanroesdi, Middenveld - Menno Tjoelker, Rienk Tuithof en Stefan van Leeuwen en in de aanval - Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders. Op de bank zaten Mahamed Farhaan, Rick Renkema, Robin Luth, Thom Aalders en Steinar Miedema. De wedstrijd van gistermiddag stond onder leiding van dhr Broersma geflankeerd door dhr. Koops en dhr. Hofman.

Met vuurwerk en stadionfakkels in de clubkleuren van beide ploegen kwamen even voor tweeën de hoofdrolspelers het veld op geflankeerd door pupillen in TLC en vv Protos tenue gehuld. Als speler moet dat toch wel een mooi moment zijn om in deze atmosfeer het veld te betreden. Na de toss, die gewonnen was door Protos, floot scheidsrechter Broersma om 14:05uur de wedstrijd in beweging. Het was niet TLC, maar Protos dat de eerste 5 minuten het heft in handen nam, maar was het TLC dat in de 6e minuut de eerste mogelijkheid kreeg. Stefan onderschepte een bal op het middenveld en zag de Protos doelman iets te ver voor zijn doel staan. Zijn stift ging over de doelman, maar ook over het doel van de gasten. In de 8e minuut was Wander Hielkema gevaarlijk met een kopbal, maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 10e minuut was het slordig balverlies van TLC en het schot van Protos op randje 16 ging naast het doel van Erwin. Direct na dit moment een goede aanval van TLC via Delano. Zijn voorzet werd matig uitverdedigd en Delano kon de bal weer oppikken en zijn schot werd gepareerd door de doelman. In de 16e minuut mocht Protos een vrije bal nemen en de Drentse luchtmacht stoomde naar voren. De scherp ingebrachte bal werd naast gekopt. In de 18e minuut het moment wat aan TLC zijde de wedstrijd ging beïnvloeden. Bij een voorzet van Roell kreeg Stefan een licht duwtje in de rug waardoor hij verkeerd terecht kwam en daarbij zijn knie verdraaide. Kermend van de pijn stortte Stefan ter aarde en was het direct wel duidelijk dat dit duidde op (ernstig) knieletsel. Onder massaal applaus werd Stefan per brancard het veld afgedragen. Een triest einde voor de aanvoerder van en een fikse tegenvaller voor TLC. Na 5 minuten oponthoud kwam Rick Renkema in het veld en werd de wedstrijd weer hervat. In de 26e minuut een grote mogelijkheid voor de gasten, maar het schot vanaf een meter of 11 verdween op veld 2. In de 28e minuut de mogelijkheid voor TLC om op voorsprong te komen. Voorzet van Frank Driessen werd door iedereen gemist, maar ipv de bal met de binnenkant van de voet in te tikken schoot Roell de bal over het doel van Protos. Even later weer een mogelijkheid voor TLC. Een schot van Frank Driessen werd met moeite gestopt, maar er stond niemand om de bal het laatste tikje te geven waarna de Doelman van de gasten de bal kon oppakken. In de 32e minuut kwam Delano zijn man voorbij en zijn voorzet werd door Roell over getikt. In deze fase hanteerde de gasten veelal de welbekende 'vuurpijlen' waar beide spitsen continu op bleven lopen. De verdedigers van TLC hadden daar hun handen vol aan, maar bleven tot de 42e minuut goed overeind. Of het kwam doordat in de 41e minuut de ambulance ons sportpark op kwam rijden is moeilijk te zeggen, maar in de 42e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Uit een corner werd de bal buiten bereik van Erwin in het hoekje gekopt, 0-1. Na deze goal was TLC totaal van slag en dat resulteerde een minuut later voor weer een kans voor Protos. De inzet verdween net over het doel van Erwin. Protos bleef druk zetten en dat resulteerde op slag van rust in de 0-2. Bij een scrimmage in de 16 van TLC werd de bal niet goed weggewerkt en de bal werd vanaf 10 meter achter Erwin geschoten. Tot aan de rust kwam TLC wat onder de druk uit, maar tot scoren kwam het niet. Rust 0-2

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. Een 2e helft waarin heel veel gebeurde. TLC schoot fel uit de startblokken en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Toch was de eerste kans voor de gasten. In de 49e minuut werd een voorzet van rechts over het doel van Erwin geschoten. In de 51e minuut kwam daar eindelijk de treffer voor TLC. Delano ging goed door aan de linkerkant en zijn voorzet werd half uitverdedigd. De bal belandde voor de voeten van Rick en hij schoot zonder na te denken de bal strak in de kruising, 1-2. Na deze treffer zette TLC de gasten onder druk en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 55e minuut gingen beide ploegen voor het eerst wisselen. Bij TLC ging Rienk eruit en kwam Mahamed Farhaan erin. Roell ging achter de spitsen spelen, Frank Driessen op rechts, Delano in de spits en Mahamed op linksvoor. Het was ook het moment dat scheidsrechter Broersma een stempel ging drukken op de wedstrijd met rare onnodige beslissingen en meestal niet in het voordeel van TLC. In de 57e minuut kreeg Protos een goede mogelijkheid, maar Erwin pareerde de inzet goed. In de 62e minuut een noodgedwongen wissel aan Protos zijde. Het hoge tempo van het jeugdig TLC was voor de aanvoerder van Protos te veel van het goede en met kramp moest hij het veld verlaten. De gasten knokten voor wat ze waard waren en kwamen er sporadisch nog uit, maar dan strandden de aanvallers op de goed spelende Frank Spaan. In de 66e minuut een opstootje tussen de nr. 10 van Protos en Danny. Danny had de bal al gepast en kreeg daarna een schop van de middenvelder van Protos. Dit opstootje koste weer de nodige tijd en voor beiden een gele kaart waar je de overtreding ook kon scharen onder het tabje Natrappen. In de 73e minuut was het dan toch raak voor Protos. Een 'vuurpijl' werd vakkundig afgemaakt en zo was de marge weer 2 doelpunten, 1-3. Als u dacht dat dit de nekslag was voor TLC had het mis. In de 75e minuut een mogelijkheid voor Frank Driessen, maar hij schoot de bal over het doel. In de 76e minuut wissel bij Protos en verliet de maker van het 3e doelpunt het veld. In de 79e minuut ging een schot van Protos over het doel van Erwin. 82e minuut kwam Steinar Miedema in het veld voor Wander Hielkema. In de 83e minuut kwam dan eindelijk loon naar werken voor TLC. Het was weer Rick die op fantastische wijze de bal achter de kansloze doelman krulde, 2-3. In de 88e minuut hét moment waar arbiter Broersma verschrikkelijk in de fout ging. Mahamed passeerde 2 man, kreeg net buiten de 16 meter een zetje, tikte de bal langs de Protos verdediger en werd in de 16 meter over de knie gelegd. Waar iedereen rond het veld dacht aan een strafschop wuifde de arbiter dit weg! Maar Hoe Dan!! Echt een onbegrijpelijk moment, want als het dan geen strafschop was dan had het sowieso een vrije bal moeten zijn, maar ook dat kreeg TLC niet. Hét moment waar nog lang over gepraat zou worden. Met al het oponthoud voor 'blessures' aan Protos zijde en de wissels had er zeker 8 minuten extra tijd bijgetrokken moeten worden, maar het werden maar 3 minuten. Na het laatste fluit signaal was het vreugde bij Protos en verdriet en verontwaardiging aan TLC zijde. We feliciteren vv Protos met de promotie en wensen de club veel succes in de 3e klasse.

TLC gaat nog een jaartje in de 4e klasse spelen en deze jonge groep is weer een ervaring rijker geworden. Terugkijkend op deze wedstrijd dan heeft de ervaring gewonnen van het jeugdig elan. Onze jongens hebben gevochten als leeuwen en zich compleet leeg gespeeld. Maar om dit soort wedstrijden te winnen moet je als team iets boven jezelf uitstijgen, moet je af en toe meer een 'klootzak' zijn en de kansen die krijgt ook benutten. Het uitvallen van Stefan van Leeuwen, en afgevoerd per ambulance, heeft wel indruk gemaakt bij de jonge gasten. Er vallen 2 doelpunten op het moment dat de ambulance het sportpark oprijd. Tuurlijk was ook de arbitrale blunder bepalend bij een 2-3 stand, maar dat mag niet als excuus klinken. Je verliest omdat de kansen niet worden afgemaakt en de gasten doen dat wel. En bij het voetbal, en in dit soort (finale) wedstrijden, draait het daar wel om. Bij het schrijven van dit verslag zie je dat TLC best (veel) kansen heeft gecreëerd, maar ontbreekt het aan iemand die de ballen er gewoon inschiet. Een spits die er moeiteloos 30 of meer inprikt per seizoen. Kijk naar de 2 spitsen van Gruno samen goed voor 65 doelpunten en kijk naar het vorig seizoen met Wilco Elshof van Oldeholtpade die er dit seizoen ook gewoon weer 52 doelpunten inschopt. Maar het gaat wel komen en geldt ook hier: Geduld is een schone zaak!

Nog even het laatste nieuws omtrent Stefan. De eerste prognose is dat er letsel is aan de binnenband van de knie. Omdat de pijn te hevig was wordt er volgende week verder gekeken en zal er een scan gemaakt worden van zijn knie om te kijken wat de exacte schade is. Vanaf deze kant wil ik Stefan alle sterkte wensen en een voorspoedig herstel.

En dit was het laatste wedstrijdverslag van mij dit seizoen. Ik heb getracht om de verslagen zo te schrijven dat tijdens het lezen het net lijkt of u er bij bent geweest. Kijkend naar de statistieken van Facebook worden de verslagen (erg) goed gelezen en gedeeld en dat doet mij goed. Ook de leuke commentaren die ik op de verslagen krijg waardeer ik erg. Of ik het volgend seizoen weer ga doen dat weet ik nog niet en ben erover aan het nadenken.

Ik wens u alvast een prettige vakantie toe en we zien u graag het nieuwe seizoen weer terug op sportpark Rodenburg.