Datum

10 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Boeiend, Spannend en Leuk! Zo kunnen we de wedstrijd van vanmiddag samenvatten. BOEIEND - omdat er twee voetballende ploegen tegenover elkaar stonden die wilden en moesten winnen, SPANNEND - omdat TLC kansen creëerde, maar niet tot scoren kwam en Bakkeveen met lange ballen het TLC nog knap lastig maakte en LEUK - omdat bovenstaande in combinatie met van alles wat er gebeurde resulteerde in een hele leuke wedstrijd. Maar goed, beide ploegen strijden ook nog ergens voor. Bakkeveen is nog in de race voor de 2e periode en aast op de 2e plaats in de competitie en TLC wil graag op die 2e plaats blijven staan en ook nog een beetje de druk leggen bij Gruno dat vandaag niet in actie hoefde te komen.

Op deze hemelvaart dag ontmoeten TLC en Bakkeveen elkaar voor de eerste keer dit seizoen. Eerder dit seizoen werd het duel afgelast en stond dat duel voor vandaag op programma. Na de winst van vorige week was de strijd in de 1e periode al gestreden in het voordeel van TLC en Bakkeveen strijd nu voor de 2e periode. Voor de bezoekers zou een overwinning een prima resultaat zijn. Mede daarom was er ook een schare supporters vanuit Bakkeveen naar sportpark Rodenburg afgereisd en zij kwamen niet voor niets, want het werd een alleraardigst duel.
Voordat ik met het wedstrijdverslag begin wil ik eerst even de heren & dames van de kantinedienst noemen. Onder bezielende leiding van Harrie de Jong staan zij elke (speel)dag weer klaar voor spelers en supporters. Hoe laat het ook wordt in de kantine zij staan er totdat de laatste weggaat. Echt Top! En dat mag ook wel eens gezegd worden!

Wander Balkema wist vandaag een op en top gemotiveerde ploeg op de grasmat te zetten. Stefan van Leeuwen (hersenschudding) en Frank Spaan (voet) ontbraken nog in de selectie, maar zijn op de weg terug. Jordy Bloemhof sloot vandaag wel weer aan, maar begon op de bank. Vandaag startte Wander Balkema met : Doel - Erwin Heidinga, Verdediging - Robin Luth, Wander Hielkema, Danny Koning en Edgar Sanroesdi, Middenveld - Menno Tjoelker, Ali Akbari en Roell Elders en in de aanval - Frank Driessen, Delano Dussel en Muhammad Farhaan. Op de bank zaten Thom Aalders, Rienk Tuithof, Jordy Bloemhof en Rick Renkema (JO19-1).
De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter de Vries en Pupil van de Week was Stein Rozema uit de JO11-3.

Om 14:00uur mocht Stein de aftrap verrichten en met een paar geweldige lichaamsbewegingen sneed hij door de Bakkeveen linies heen en scoorde uiterst beheerst.
Scheidsrechter de Vries floot even na tweeën de wedstrijd in beweging. De eerste minuten was het aftasten, maar het was TLC dat in de 3e minuut de eerste kans kreeg. Het was Frank Driessen die de bal niet goed op de schoen kreeg waardoor de bal geen doel trof. In de 7e minuut was het Muhammad die een poging waagde en zijn inzet verdween naast het doel. In de 10e minuut volgde er een vrije bal voor Bakkeveen. Deze vrije bal smoorde in de solide TLC muur en zo ging ook de eerste kans voor Bakkeveen verloren. Na een kwartier voetballen ontspon zich al een leuke wedstrijd waarbij TLC het initiatief nam en hoog druk zette waardoor Bakkeveen veroordeeld werd in het geven van de lange bal. In de 17e minuut een mooie actie van Roell die als een mes door de laatste linie van de gasten sneed, maar vergat om met zijn linkerbeen uit te halen. Een minuut later deed Muhammad hetzelfde, maar zijn schot verdween naast het doel. Na 30 minuten voetballen had TLC al wat mogelijkheden gehad en Bakkeveen een paar speldenprikken, maar er stond nog steeds 0-0 op het scorebord. In de 32e minuut had Bakkeveen zomaar op de 0-1 kunnen komen. Een hoge bal werd door, de prima spelende Danny Koning, verkeerd ingeschat waardoor de linksbuiten van de gasten op kon stomen. Zijn voorzet werd goed door Erwin weggewerkt waardoor de spits de bal niet in kon tikken. In de 36e minuut kwam voor TLC de verdiende voorsprong. Een afgeslagen bal werd als een 'geplande pass' door Danny weer ingebracht en de bal stuitte achter de verdediging van Bakkeveen. Frank Driessen en Delano lieten de bal lopen omdat zij in buitenspel positie stonden. Bakkeveen had niet op Roell gelet, die de bal over de uitgekomen keeper kopte en vervolgens de bal in het lege doel schoof, 1-0. Waar Bakkeveen protesteerde om buitenspel was scheidsrechter de Vries onverbiddelijk en gaf aan dat er van buitenspel geen enkele sprake was. 2 minuten voor de rust was Muhammad bijna succesvol, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald. Vlak voor rust kreeg TLC nog een vrije bal aan de linkerkant. De strakke inzet van Roell scheerde voor het doel langs waar niemand op reageerde en de bal over de achterlijn verdween. Ruststand 1-0

Na de rust begonnen beide teams ongewijzigd aan de 2e helft. Bakkeveen kwam fel uit de startblokken en TLC moest even pas op de plaats maken. Na een paar minuten deed TLC er een schepje bovenop en nam het initiatief weer over. In de 51e minuut de mogelijkheid voor de gasten om naast TLC te komen. Door een foutje bij TLC kon de linksbuiten opstomen en zijn voorzet bereikte de spits die de bal naast het doel prikte in plaats in het doel. Doordat Bakkeveen veelvuldig de lange bal hanteerde had de TLC verdediging de handen vol aan de fysiek sterke aanvallers van de gasten. Toch bleven de verdedigers van TLC fier overeind en lieten zich niet opzij zetten. In de 57e minuut kreeg Muhammad een grote mogelijkheid op de 2-0. Delano speelde zich goed vrij en diens voorzet bereikte de vrijstaande Muhammad. Waar iedereen de 2-0 al had geteld raakte Muhammad de bal met zijn hoofd maar half en verdween de bal naast het doel. In de 60e minuut de eerste wissel aan TLC zijde. De prima spelende, maar moe gestreden, Ali Akbari werd vervangen door Rienk Tuithof die goed inviel. Er ontspon zich een aantrekkelijk duel waar beide ploegen fysieke duels niet uit de weg gingen. Aan beide kanten vielen er een paar gele kaarten, 2 aan TLC zijde en 3 aan Bakkeveen zijde. Voor TLC hebben deze kaarten geen gevolgen. In de 73e minuut een tweede wissel aan de kant van TLC. De uitstekend spelende Muhammad Farhaan (JO19-1) werd vervangen door Rick Renkema (JO19-1). In de laatste fase van de wedstrijd werd het meer en meer spannend. TLC vergat de score uit te breiden en Bakkeveen pompte de ballen naar voren. In de 88e minuut een geweldige rush van Frank Driessen strak langs de zijlijn en zijn voorzet bereikte Rick die de bal naast schoot. In de 90e minuut was het weer Frank Driessen die zijn man zijn hakken liet zien en zijn voorzet werd weggewerkt en Menno pegelde de bal over het doel. In de laatste minuut kreeg Bakkeveen nog een vrije bal halverwege de TLC helft en daarbij kwam ook de doelman mee naar voren. Er werd niet uit gescoord, maar zo vlak voor tijd altijd weer een spannend momentje. Na 92 minuten vond scheidsrechter de Vries dat de tijd om was en floot de wedstrijd naar het einde.

Een prima pot voetbal van TLC en de overwinning was ook meer dan verdiend. Bakkeveen kreeg niet de kans om te voetballen en creëerde daardoor niet heel veel kansen. Een klein, doch wel belangrijk, puntje is dat er door TLC veel kansen gecreëerd worden, maar dat daar te weinig rendement uit gehaald wordt. Daardoor bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Komende zondag ontmoeten beide clubs elkaar weer en dan is sportpark Bakkeveen de plaats van handeling. Met nog 3 wedstrijden te gaan komt de goede vorm weer terug en ook sluiten de geblesseerden weer bij de selectie aan. Kortom we gaan nog mooie weken tegemoet en wie weet staan Leo Klok en Gert van Essen in juni weer o.a. 'Onder de Balustrade' te zingen op een heel mooi feestje!

En Stein... die had de hele middag een glimlach van oor tot oor! Hij vond het geweldig! En toen er gescoord werd juichte hij net zo hard mee als alle wisselspelers. En bij het naar huis gaan liep hij nog steeds met een glimlach van oor tot oor van het sportpark af. Met onder zijn arm de Pupil van de Week bal!