Scheidsrechter

P. Roos

Accommodatie

Onbekend

Whoehoe!! Een wat ongebruikelijk begin van een wedstrijdverslag, maar een beetje euforie is toegestaan toch! Wie vanmiddag op sportpark Rodenburg de wedstrijd TLC - Smilde'94 heeft gezien kan het met me eens zijn dat het een enerverend voetbalmiddagje was. Een middag die even voor de klok van vier uur eindigde met TLC als winnaar van de 1e periode! Maar oh oh oh TLC kreeg deze prijs absoluut niet cadeau, maar dat maakt het voetbal op 4e klasse niveau ook zo leuk! 'When nothing is sure, Everything is possible' heb ik ooit eens gelezen.

Onder een strakblauwe lucht stonden vanmiddag TLC en Smilde'94 tegenover elkaar op de groene grasmat op sportpark Rodenburg. Het was een gezellige drukte langs de lijn en ook vanuit Smilde was er een supportersschare mee gekomen naar Leek. Smilde'94 kon vanmiddag vrijuit voetballen en zij zijn verzekerd van nog een jaar voetballen in de 4e klasse. Voor TLC stond er meer op het spel nl. de strijd om de 1e periode en de 2e plaats in de competitie. Die 2e plaats in de competitie is weer belangrijk voor de nacompetitie. Stond er vorige week in de krant TLC en Gruno maken reclame voor het voetbal, nou TLC en Smilde'94 deden dat vanmiddag nog eens dunnetjes over met als grote winnaar .. het aanwezige publiek!

Voordat ik met het wedstrijdverslag begin wil ik eerst even de dames van de lootjes verkoop noemen. Elke keer wanneer het eerste team thuis speelt staan ze weer bij de ingang van ons sportpark en daarvoor een diepe buiging. Top dat jullie er elke keer weer staan!

Wander Balkema moest vandaag toch wat puzzelen met de opstelling. Stefan van Leeuwen (hersenschudding), Jordy Bloemhof (enkel) en Frank Spaan (voet) ontbraken in de selectie en Ali Akbari was afgelopen week op vakantie. Wander Balkema startte vanmiddag met : Doel - Erwin Heidinga, Verdediging - Robin Luth, Wander Hielkema, Danny Koning en Edgar Sanroesdi, Middenveld - Menno Tjoelker, Rienk Tuithof en Muhammad Farhaan en in de aanval - Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders. Op de bank zaten Ali Akbari, Janniek Topper (JO19-1) en Steinar Miedema (JO19-1).
De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter Roos en Pupil van de Week was Jolian Albedeen uit de JO11-4.

Om 14:00uur mocht Jolian aftrappen en met een ferme trap naar voren stoof Jolian af op de doelman van Smilde'94 en zijn inzet verdween keurig in de goal.
Even na tweeën blies scheidsrechter Roos voor het begin van de wedstrijd. TLC nam direct het heft in handen en in de 3e minuut was er al een grote mogelijkheid voor TLC. Muhammad zette op links goed voor, maar Frank Driessen kon zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten waardoor de bal naast het doel verdween. 3 minuten later was het Muhammad die zich goed vrij speelde, maar zijn schot miste richting en ging naast. In de 10 minuut een mooie aanval van de thuisploeg en Rienk Tuithof schoot de bal met zijn chocoladebeen (links) rakelings langs de kruising. In de 17e minuut kreeg Delano Dussel de grootste kans. Een pass van Muhammad zette Delano alleen voor de Smilder doelman, maar in het 1 tegen 1 duel was de doelman van de gasten Delano de baas. 3 minuten later was het weer Muhammad die een mooie actie in huis had en zijn schot verdween rakelings naast het doel. Dat het na 20 minuten nog 0-0 stond mocht een wonder heten. In de 21e minuut het eerste schot van de gasten op het doel van Erwin die de bal stijlvol wist te stoppen. Na 27 minuten kwam Smilde'94 geheel tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een vrij bal op zo'n 30 meter werd eerst geblokt en de tweede bal werd in wel/niet buitenspel positie tegen de touwen geschoten, 0-1. TLC herpakte zich en stoomde weer op richting het doel van de gasten. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. In de 32e minuut was er dom balverlies van TLC op de helft van Smilde'94 en uit de daaropvolgende vlijmscherpe counter scoorde Smilde'94 de 0-2. Dit was een fikse tegenvaller voor de thuisploeg en Wander moedigde zijn manschappen aan. TLC rechte de rug en dit resulteerde in 6 knotsgekke minuten voor de rust. Delano, uitgeweken naar de linkerkant, ging zijn man voorbij en diens voorzet kwam via de lat in de voeten van Muhammad. Die legde de bal klaar voor de inkomende Menno Tjoelker die verwoestend uithaalde en de Smilder doelman geheel kansloos liet, 1-2. 2 minuten na deze goal lag de bal op de stip! Delano werd binnen de 16 meter onderuitgehaald en Roell Elders hield zijn hoofd koel en bracht beide ploegen weer in evenwicht, 2-2. Even later floot scheidsrechter Roos voor de rust en was er veel om over na te praten.

Na de rust begonnen beide teams ongewijzigd aan de 2e helft. Vanaf het fluitsignaal ging TLC vol voor de winst en Frank Driessen was na 45 seconden bijna succesvol, maar het bleef 2-2. 48e minuut een vrije bal voor TLC, maar de bal smoorde in muur. 56e minuut een mooie individuele actie van Delano en zijn schot scheerde over de deklat. 59e minuut een verre uittrap van Erwin die Frank Driessen bereikte en diens schot verdween via een verdediger over het doel. 62e minuut een aanval over de zijkant en de voorzet van Roell bereikte Frank Driessen die de bal teruglegde op Delano. Zijn schot verdween weer net over het doel. In de 65e minuut voerde Wander de eerste wissel door en Robin Luth werd vervangen door Janniek Topper. Hierdoor ging Edgar naar de rechtsback en Janniek werd linksback. In de 70e minuut een mooie aanname van de bal door Delano, maar zijn schot verdween weer over het doel. In de 80e minuut een dubbele wissel bij TLC. Edgar en Rienk werden vervangen door Steinar Miedema en Ali Akbari. Laatst genoemde stond ook aan de basis van de bevrijdende 3e goal. in de 88e minuut zette Ali vanaf het middenveld een aanval op en zijn kaats met Delano bereikte Frank Driessen die zijn man uit kapte en de bal beheerst in het netje legde, 3-2. Dit doelpunt werd gevierd met Stefan van Leeuwen, Jordy Bloemhof en uw verslaggever die naast het doel van de gasten geposteerd stonden. In de 90e minuut nog een onnodige vrije bal voor Smilde'94 die, tot opluchting van iedereen met een TLC hart, over het doel van Erwin verdween. Na 95 minuten vond scheidsrechter Roos het welletjes en beëindigde deze merkwaardige wedstrijd. Door deze overwinning kwam de 1e periode in bezit van TLC en was het feest! Het toch al geweldig verlopen seizoen krijgt hiermee een vervolg en is de 3e klasse weer een stukje dichterbij!

Terugkijkend op deze wedstrijd zagen we een veel beter TLC, maar vielen de doelpunten aan de andere kant. Na de 0-2 is er door TLC gestreden, gevochten en gewonnen als team en misschien was dat, na de 3-2 overwinning van vanmiddag, wel de grootste winst na de moeizaam afgelopen periode. 'Als team staan we sterker dan alleen', waren de woorden van Wander Balkema. Wander heeft het altijd over de 3 P's, maar voegt er vanaf vandaag een 4e P aan toe; Plezier, Passie, Prestatie en Promotie! Daarom is het fantastisch dat de 1e periodetitel bij TLC is beland. Gaan we weer zo'n einde beleven als vorig seizoen?

En Jolian... die had de dag van zijn leven (en zijn vader ook)! Hij genot overal van en wat is het leuk om kinderen zo zien te genieten. Tussen de grote mannen van TLC lopen en zitten en dan na afloop met een glimlach van oor tot oor van het sportpark aflopen met een ervaring rijker en de wel begeerde Pupil van de Week bal, mooi toch!