Datum

27 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het was verplichte kost vanmiddag in Smilde. In de laatste wedstrijd van dit seizoen troffen Smilde'94 en TLC elkaar. Misschien weet u het nog, maar een aantal weken geleden maakten beide teams nog reclame voor het voetbal. Na een 0-2 achterstand wist TLC er nog een zwaarbevochten 3-2 overwinning uit te slepen. Vanmiddag werd het een heel andere wedstrijd. Het was voor TLC zaak om geen blessures op te lopen, geen (onnodige) gele kaarten te pakken en te zorgen dat het de stijgende lijn bleef vasthouden met het oog op de komende nacompetitie. De thuisploeg wilde voor eigen publiek het seizoen goed afsluiten en daarbij schuwde het fysieke geweld zeker niet.

Wander Balkema kon vanmiddag niet beschikken over de geblesseerde Ali Akbari (enkel) en Jordy Bloemhof (knie). In het programmaboekje van Smilde'94 (entree €2,00!!) stonden de namen die vanmiddag in Smilde zouden starten. Maar er was geen Ali A Akbari, geen Patrick Posilio, geen Patrick Bosman en geen Jeffrey Pariama. Frank Spaan, Edgar Sanroesdi, Menno Tjoelker, Rienk Tuithof werden niet vermeld, maar die stonden gewoon in het veld. En zo startte trainer Wander Balkema vandaag met : Doel - Erwin Heidinga, Verdediging - Wander Hielkema, Frank Spaan, Danny Koning en Edgar Sanroesdi, Middenveld - Menno Tjoelker, Rienk Tuithof en Stefan van Leeuwen en in de aanval - Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders. Op de bank zaten Thom Aalders, Robin Luth, Joost de Jong (JO19-1) en Mahamed Farhaan (JO19-1). Beide JO19 junioren waren gewoon van de partij en hadden de dag ervoor nog een kampioenschap gevierd. De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter van Houten.

Om klokslag 14:00u gaf scheidsrechter van Houten het signaal dat de laatste speelronde mocht aanvangen. De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel. TLC was voetballend beter en Smilde zette daar een portie Fysiek tegenover. Het leverde de eerste 10 minuten geen kansen op, maar wel diverse blessure behandelingen bij de thuisploeg. Het was TLC dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Roell speelde vanaf het middenveld Frank Driessen aan en die vond vervolgens Stefan van Leeuwen. Zijn inzet werd geblokt, maar werd volkomen verkeerd uitverdedigd. De bal belandde in de voeten van Delano die er wel raad mee wist en TLC op een 0-1 voorsprong zette. Daarna gebeurde er tot de 25 minuten niet veel en zag het aanwezige publiek een makkelijker spelend TLC, een hardwerkend, maar vooral een onrustig Smilde'94 en een wedstrijd die niet tot leven kwam. In de 26e minuut kwam Smilde'94 op gelijke hoogte. Niet daadkrachtig ingrijpen, slechte communicatie in het veld zorgden ervoor dat de bal van ongeveer 20 meter in het hoekje verdween buiten bereik van Erwin, 1-1. Na 30 minuten floot scheidsrechter van Houten voor een drinkpauze. In de 35e minuut gaf Stefan een diepe pass op Frank Driessen. De inzet van Frank werd ternauwernood tot corner verwerkt. Uit de corner kwam geen gevaar. Mede door de vele blessures aan de kant van de thuisploeg werd er 7 minuten doorgespeeld. Die extra tijd leverde TLC de voorsprong op. In de 45+4 minuut zette Delano goed door op de linkerkant, zijn voorzet werd op zeer fraaie wijze binnen geschoten door Stefan, 1-2. Na 52 minuten floot scheidsrechter van Houten voor de rust, 1-2.

Aan de kant van TLC stonden dezelfde 11 aan de start van de 2e helft. Na amper 1 minuut te hebben gespeeld had TLC de scoren moeten uitbouwen. Na een goede actie van Frank Driessen belandde de bal op de binnenkant van de paal en rolde de bal voor de inkomende Roell. Zijn inzet verdween niet in het doel, maar spatte op de lat uiteen en in 3e instantie was het Delano die de bal richting de Smildervaart schoot. In de 48e minuut een opmerkelijk moment. Roell werd de diepte ingestuurd en de bal werd opzettelijk met de hand gestopt door een verdediger van Smilde'94. Scheidsrechter van Houten gaf echter een vrije trap aan Smilde'94 in plaats van een vrije bal, op een kansrijke positie, aan TLC. In de 54e minuut het debuut van JO19-1 junior Joost de Jong die Stefan van Leeuwen verving. In de 57e minuut de volgende mogelijkheid voor TLC. Na een afgeslagen corner van TLC kwam de bal bij Frank Driessen terecht. Zijn voorzet werd goed verdedigd voordat Wander Hielkema, die daar nog aanwezig was, in kon tikken. In de 68e minuut werd Frank Spaan uit voorzorg gewisseld en kwam Robin Luth in het veld. Wander Hielkema verhuisde hierdoor naar het centrum van de verdediging en Robin ging op de rechtsback positie spelen. In de 69e minuut trad de aloude voetbalwet in werking 'als je zelf de kansen niet benut dan valt het doelpunt aan de andere kant'. En ja hoor, ook nu gebeurde het weer. Bij een aanval van Smilde'94 belande de bal, in de 16 meter, op de arm van Wander Hielkema en scheidsrechter van Houten wees onverbiddelijk naar de stip. De Smilder aanvoerder maakte geen fout en bracht beide ploegen weer in evenwicht, 2-2. In de 77e minuut werd Delano gewisseld voor JO19-1 junior Mahamed Farhaan. 2 minuten later liet Mahamed zich al gelden en stond aan de basis van de verdiende voorsprong. Met een mooie passeer beweging liet Mahamed twee spelers van Smilde'94 zijn hielen zien en tikte de bal naar Frank Driessen alvorens onderuit gekegeld te worden. De scheidsrechter gaf voordeel en Frank Driessen schoot de bal vervolgens tegen de touwen, 2-3. In de 84e minuut een vloeiende aanval van TLC waarbij Mahamed de bal teruglegde op de inkomende Menno. Zijn schot was zo ongelooflijk snoeihard dat het even duurde voordat de condens strepen waren verdwenen. Met dit doelpunt kwam TLC op een 2-4 voorsprong en als het in de slotfase wat zorgvuldiger was geweest en meer oog voor elkaar had dan had de score veel hoger uit kunnen vallen. In de 87e minuut was de uitstekend spelende Joost de Jong nog dichtbij een treffer, maar het geluk liet hem even in de steek. Na 91 minuten floot scheidsrechter van Houten deze laatste wedstrijd naar het einde en sloot TLC het seizoen in stijl af met een 2-4 overwinning. Het was zeker niet goed vanmiddag, maar er werd wel gewonnen. Toch moet het over twee weken wel uit een ander vaatje tappen als het een stapje hoger wil voetballen.

We hebben vanmiddag weer een talentvolle JO19-1 speler zien debuteren in TLC 1 die luistert naar de naam Joost de Jong. Hij ging de strijd aan, scoorde bijna en voetbalde in TLC 1 alsof hij er al een heel seizoen in gespeeld had. In het afgelopen seizoen hebben we meer JO19-1 spelers zien debuteren in het eerste elftal en met succes. Nu JO19-1 is gepromoveerd naar de hoofdklasse zullen die spelers beter gaan worden en gaan we zeker terug zien in de toekomst! Het goed opleiden en begeleiden van de eigen jeugd is de weg naar succes. En daar zijn we als club goed in geslaagd en daar gaan we zeker de vruchten nog van plukken!

Als laatste willen we als vv TLC de VV Gruno feliciteren met het behaalde kampioenschap en wensen we de club veel succes in de 3e klasse!