Datum

20 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Pinkstermarkt voetbal! Het komt wat traag op gang, maar wordt het later dan wordt het steeds leuker! Dit was ook van toepassing op de wedstrijd van vanmiddag. Een gezapige eerste helft en een aantrekkelijke tweede helft maakte het dat TLC haar laatste thuiswedstrijd winnend wist af te sluiten.
Voor TLC en Gruno is er nog 1 speelronde te gaan en het gat is na vanmiddag nog steeds 3 punten in het voordeel van de stadjers. Omdat Gruno een veel beter doelsaldo heeft (Gruno +61 om TLC +31) kunnen we wel concluderen dat rechtstreekse promotie naar Gruno gaat en TLC 2e wordt. Bakkeveen en Bedum hebben vanmiddag hun laatste wedstrijd gespeeld en zijn respectievelijk als 3e en 4e geëindigd in de 4e klasse B.

Op de zonnige 20e dag van de maand mei ontving TLC de Wilper Boys. De ploeg van trainer Theo Donker heeft een erg wisselvallig seizoen gekend en de Wilper Boys zullen dit seizoen in de middenmoot gaan eindigen van de 4e klasse B. Ook altijd een lastige ploeg voor TLC om tegen te spelen.
Voordat ik met het wedstrijdverslag begin wil ik alle supporters, die het afgelopen seizoen de Balkema brigade hebben gesteund, hartelijk danken. In goede, maar ook in de mindere tijden, in de kou, wind en regen stonden jullie er elke keer weer. Ik denk dat ik ook uit naam van de hele selectie kan zeggen dat mede door jullie support het seizoen is gegaan zoals het gegaan is. Echt Top! en dat mag ook wel eens gezegd worden!

Wander Balkema kon vanmiddag niet beschikken over de geblesseerde Ali Akbari (enkel) en Jordy Bloemhof (knie). Erwin Heidinga was niet wedstrijdfit en zijn plek onder de lat werd ingenomen door Thom Aalders. Wander kon wel weer beschikken over Stefan van Leeuwen en Frank Spaan wat weer een positief punt was. Vandaag startte Wander Balkema met : Doel - Thom Aalders, Verdediging - Robin Luth, Frank Spaan, Wander Hielkema en Edgar Sanroesdi, Middenveld - Menno Tjoelker, Rienk Tuithof en Stefan van Leeuwen en in de aanval - Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders. Op de bank zaten Erwin Heidinga, Danny Koning, Janniek Topper en Mahammad 'Ramadan' Farhaan beiden uit de JO19-1. De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter Visser en Pupil van de Week was Vincent Hut uit de JO11-1.

Om 14:00uur mocht Vincent de aftrap nemen en liet als talentvolle keeper ook even zien dat het qua balvaardigheid ook wel goed zit. Uiterst beheerst wist Vincent zijn 'collega' keeper te passeren en te scoren.
Even na tweeën gaf scheidsrechter Visser het teken dat beide ploegen in beweging mochten komen. Al gauw werd duidelijk dat de gasten het initiatief lieten aan TLC. Het was de eerste 5 minuten zoeken naar openingen in de defensie van de Wilper Boys. Na 6 minuten was Stefan van Leeuwen dicht bij de openingstreffer. Een steekpass vanaf het middenveld zorgde ervoor dat Stefan alleen op doel afging. Zijn inzet werd prima gepareerd door de Wilpster doelman. Van beide kanten gebeurde er in de eerste 15 minuten niet veel. Voor TLC was het lastig om door de rood/zwarte muur te komen. In de 18e minuut een goed opgezette aanval van TLC. De ingeschoten bal van Frank Driessen verdween naast het doel. 3 minuten later liet Delano zijn kunsten zien en zijn schot ging recht op de keeper af die de bal eenvoudig kon vangen. In de 27e minuut gaf scheidsrechter Visser het teken voor een drinkpauze. Tot die tijd was het van beide zijden een gezapig partijtje. Bij TLC lag het tempo te laag, was er regelmatig (onnodig) balverlies, werden er soms te moeilijke oplossingen gezocht en vocht TLC tegen een defensief Wilper Boys. De gasten uit de Wilp hadden tot de 27e minuut nog niet 1 kans gecreëerd.
In de 34e kwam een verre ingooi van Edgar Sanroesdi voor de voeten van Frank Driessen en zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 37e minuut stoomde Frank Spaan op en zijn pass kwam via Frank Driessen bij Roell terecht. Roell passeerde zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet werd niet door de spitsen tegen de touwen gewerkt. Toch kwam TLC voor de rust nog op de verdiende voorsprong. In de 45e minuut een prachtige pass van Menno over ca. 40 meter, die op geweldige wijze aangenomen werd door Delano en onhoudbaar tegen de touwen werd geschoten, 1-0. Even later floot Scheidsrechter Visser af en gingen beide ploegen rusten, ruststand 1-0.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en TLC begon voortvarend. In de 47e minuut het Frank2Frank momentje. Frank Spaan nam de bal mee tot de middenlijn en zijn loepzuivere pass viel precies in de loop van Frank Driessen. Frank zette prima door en zijn inzet verdween buiten bereik van de Wilpster doelman in de verre hoek, 2-0. Dat was een heerlijk begin van de tweede helft. In de 51e minuut vergrootte TLC de voorsprong. De linksback van de Wilper Boys verloor de bal aan Roell die vervolgens de laatste man tussen de benen speelde en zijn voorzet werd door Stefan ingeschoten, 3-0. In de 55e minuut was daar een doelpoging van de Wilper Boys, maar de bal ging ruim over het doel van Thom. Na een uur voetballen voerde Wander een dubbele wissel door. Frank Spaan en Robin Luth werden gewisseld en daarvoor kwamen Janniek Topper (JO19-1) en Danny Koning. Janniek kwam op de linksback positie waardoor Edgar Sanroesdi verhuisde naar de rechterkant. Danny ging samen met Wander Hielkema in het centrum spelen. In de 65e minuut wist Roell zich vrij te spelen en gaf een fraaie voorzet aan Stefan. Zijn kopbal werd prima gestopt door de Wilpster keeper. In de 67e minuut werd Stefan gewisseld en kwam Mahammad 'Ramadan' Farhaan binnen de lijnen. Roell schoof naar het middenveld en Mahammad ging rechtsbuiten spelen. In de 70e minuut was het weer Roell die goed doorzette en hij zag zijn inzet gestopt door de keeper. Bij de gasten ging het kaarsje langzaam uit en dat zag het aanwezige publiek terug in de 75e minuut. In één van schaarse aanvallen van Wilper Boys was het de linksbuiten die alleen op Thom afging. Maar hij liep zichzelf voorbij waardoor hij voorover duikelde in de 16 meter van TLC. Een leuk momentje en hij kon er zelf gelukkig ook om lachen.
In de 77e minuut snelde Frank Driessen aan de linkerkant zijn man voorbij en diens voorzet bereikte Mahammad die hier wel raad mee wist en de 4-0 op het bord bracht. In de 85e minuut een prima aanval en doelpoging van de Wilper Boys, maar het schot miste het doel. In de 91e liet Mahammad zijn klasse nog even zien. Hij kreeg de bal aangespeeld, passeerde 2 verdedigers en werd daarna in de 16 meter ten val gebracht. Scheidsrechter Visser wees direct naar de stip. Roell ontfermde zich over de strafschop. Zijn 1e inzet werd gestopt door de doelman, maar in 2e instantie scoorde Roell wel, 5-0. De Wilpster doelman hield aan de strafschop er wel een pink uit de kom aan over. Dit was voor scheidsrechter Visser het teken om de wedstrijd af te fluiten en zo kon TLC de 3 punten toevoegen aan het totaal.

Wat in de eerste helft een gezapig potje was werd in de tweede helft gecompenseerd. TLC was voetballend beter, had meer inhoud en wist de magische nul te houden. Frank Spaan en Stefan van Leeuwen zijn weer terug en met het oog op de nacompetitie een goede zaak. Komende zondag de laatste competitiewedstrijd van TLC. Dan wordt er koers gezet naar Smilde. Op het kunstgras van Smilde is het zaak om de huidige vorm vast te houden, goed voetbal te laten zien en zeker geen blessures op te lopen. Gruno zal via de voordeur naar de 3e klasse gaan, TLC gaat via de achterdeur! Is geen ramp en we zeggen wat Bill Haley & the Comets al in 1956 zong "See you later Alligator"!

En Vincent... die zag Thom Aalders foutloos keepen, zag TLC winnen en had het prima naar de zin. Vanaf het nieuwe seizoen mag hij zijn talenten tonen tussen de keepers van sc Heerenveen. En met de uiterst populaire Pupil van de Week bal liep Vincent ons sportpark af! Vincent, heel veel succes in en bij Heerenveen!