Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Doneeractie zorgt voor elektrische driewieler Gerard Bosman

Doneeractie zorgt voor elektrische driewieler Gerard Bosman

27 januari 2022 9:30


Het is woensdag, 11:00 in de ochtend. Gerard zit in de dug-out. Hij is vanmorgen, zoals wel vaker, gebracht naar de training van Walking Football. Voetballen zelf, dat lukt niet meer. U moet weten dat Gerard Parkinson heeft...

Hij volgt vanuit de dug-out de mannen van het Walking Football. Hij is de timekeeper en houdt de tijd nauwkeurig in de gaten. Als het tijd is geeft hij een signaal naar Johan Wardenier, één van de trainers van Walking Football bij VEV’67, dat de training is afgelopen.

De ongeveer 20 mannen lopen hun laatste rondje om de training af te sluiten. Het wordt wat drukker op het sportcomplex. Er is familie en pers aanwezig. Er gaat iets gebeuren.

Gerard is een bekende in Leek. En zeker bekend in de voetbalwereld. Jarenlang speler en vrijwilliger bij vv Leek en later TLC. Ook is hij medeoprichter van het Leekster Voetbalgala.

In mei 2021 begint Johan Wardenier een doneeractie voor z’n vriend Gerard Bosman.

Op de doneersite staat onder anderen het volgende te lezen:

“Het doet mij, Johan Wardenier, erg veel pijn om Gerard fysiek zo achteruit te zien gaan omdat hij niet meer de dingen zoals fietsen en Walking Football kan doen. Ik wil hem graag de kans bieden de dingen die hij nog kan bewerkstelligen te ontdekken. Daar kan de elektrische fiets enorm aan bijdragen.”

En vandaag is het zover. De elektrische driewieler wordt geleverd. Onder grote belangstelling wordt de fiets door Johan overhandigd aan Gerard. Gerard gaat op de fiets zitten en onder luid applaus fietst hij met het grootste gemak een rondje op het sportcomplex. Johan en Linda, de vrouw van Gerard, kijken vol trots hoe Gerard ook nog even laat zien hoe je achteruit moet fietsen.

“Hij heeft een stuk vrijheid hierdoor gekregen en kan lekker alleen naar z’n vrienden van Walking Football” aldus Linda.

En Johan liet zien dat ‘voetbalvrienden zijn’ iets is voor alle leeftijden.

Gerard_2.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!