Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Koninklijke onderscheiding Gerard Bosman

Koninklijke onderscheiding Gerard Bosman

29 april 2021 10:00


Op 29 april is Gerard Bosman de grondlegger en initiator van het Leekster Voetbalgala, Koninklijk onderscheiden als ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ op het terras van Kasteel Nienoord in Leek.

In het bijzijn van o.a. zijn gezin, werden hem de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Van der Tuuk van gemeente Westerkwartier.
Gerard heeft 36 jaar geleden het initiatief genomen om het Leekster Voetbalgala op poten te zetten en te organiseren. Vanaf de eerste editie is dit zaalvoetbaltoernooi in Sportcentrum Leek een enorm succes, gegroeid en niet meer weg te denken in deze voetbalminnende regio. Meer dan 25 jaar is Gerard voorzitter geweest en op dit moment is hij nog steeds bestuurslid van het Leekster Voetbalgala.
Hiernaast heeft Gerard ook veel vrijwilligerswerk verricht bij VV Leek (-Rodenburg, nu TLC).
Van onder andere (jeugd)leider tot scheidsrechter, van TC-lid tot mede-oprichter van de zaalafdeling van VV Leek, waar hij ook nog eens 15 jaar voorzitter van was. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele uren vrijwilligerswerk gedurende de vele jaren.
Tevens was Gerard bijna 20 jaar secretaris van de Handelsvereniging Leek-Nietap. Bij zijn Boekhandel Bronsema was Gerard als vrijwilliger vele jaren mede-organisator van Gedichtendagen. Verder organiseerde hij ook nog vele literaire avonden in de Bibliotheek in Leek, waar hij ook als vrijwilliger actief is geweest.
 
‘Ridder Gerard’ nogmaals van harte gefeliciteerd met deze zo verdiende Koninklijke onderscheiding.

Gerard-01.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!