«

»

okt 02 2017

Wedstrijdverslag TLC dendert door!

 

TLC dendert ook door in de 4e klasse’ zou een mooie kop zijn in de krant van morgen. Vandaag werd vv Stanfries aan de zegekar gebonden en hiermee nestelt TLC 1 zich lekker brutaal in de top van de 4e klasse.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen vv Stanfries uit Appelscha op het programma. Maar op sportpark de Steegde was het hoofdveld voorzien van een nieuwe grasmat en die was nog niet speelrijp. In overleg met de clubs en KNVB werd besloten de wedstrijd op sportpark Rodenburg in Leek te spelen. En zo werd een uitwedstrijd ineens een thuiswedstrijd en moest eer in allerijl een wedstrijdposter voor Facebook/Instgram/Twitter /Website gemaakt worden, kantine personeel worden opgetrommeld en een ‘Pupil van de week’ gekozen worden. Complimenten aan al diegene die zich hiervoor hebben ingezet, Klasse!
Toch was er een enkeling uit Leek/Tolbert gesignaleerd op sportpark de Steegde in Appelscha ondanks alle aankondigingen op de gebruikelijke (social) media… tja!
Pupil van de week was vanmiddag Kelvin de Vries.

De selectie die vanmiddag mocht aanschuiven bij de soep met brood maaltijd waren: Erwin Heidinga, Thom Aalders, Edgar Sanroesdi, Frank Spaan, Danny Koning, Jeffrey Pariama, Wander Hielkema, Ali A Akbari, Rienk Tuithof, Menno Tjoelker, Stefan van Leeuwen, Delano Dussel, Frank Driessen, Roëll Elders, Robin Luth en Patrick Bosman.
In de wedstrijd van vanmiddag namen Jeffrey Pariama, Rienk Tuithof, Patrick Bosman, Robin Luth en Thom Aalders plaats op de bank.

Onder een lekker zonnetje en een stevig windje werd vanmiddag in Leek even voor 14:00uur afgetrapt. Kelvin wist na een mooie solo de doelman van Stanfries te passeren en kreeg daarvoor het welverdiende applaus.

Voordat we het verslag beginnen nog even het volgende aan de lezers: Het betreft hier de wedstrijd vv Stanfries 1 – TLC 1. Met de thuisploeg wordt vv Stanfries bedoeld en wordt TLC aangeduid als de bezoekers.

Om 14:00 uur blies scheidsrechter Buist de wedstrijd in beweging. Direct werd er druk gezet door de bezoekers en dat resulteerde in 6 minuten in 2 grote kansen voor TLC. De aanvallers stuitten 2 maal op de goed keepende doelman van de thuisploeg.
In de 7e minuut maakte Danny en overtreding op de aanvaller van de thuisploeg. De vrije bal ging over Erwin heen en belandde op de paal. 5 minuten later mocht Delano aanleggen voor een vrij bal, maar vond de keeper op zijn weg.
in de 14e minuut onderschepte Stefan een bal op het middenveld en lanceerde Roëll. Zijn voorzet werd door Delano snoeihard op de lat gekopt. Een minuut later was het weer de doelman van Stanfries die TLC van het scoren hield. Frank Driessen stuitte op de doelman na een steekbal van Stefan.
Na 30 minuten was het wonderbaarlijk nog steeds 0-0 en was TLC de beter spelende ploeg met de beste kansen en was de thuisploeg gevaarlijk uit standaard situaties.
In de 31e minuut een lange pass van Ali A Akbari op Stefan, maar ook hij stuitte op de keeper.
In de 36e minuut was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. De verder goed spelende Frank Spaan raakte de bal op het middenveld kwijt waarna de rechterspits van Stanfries diep gestuurd werd. Danny gleed in het duel uit waarna de rechterspits 1 op 1 kwam te staan met Erwin. En laat dit nu het sterkste punt van Erwin zijn en zo bleef de 0-0 op het scorebord staan.
Vlak voor de rust was Delano nog 2 maal dicht bij een doelpunt, maar 1 keer stond de keeper in de weg en 1 keer schoot hij vlak voorlangs. En zo was het bij rust nog 0-0.

In de rust paste Wander een wissel toe en werd Danny Koning gewisseld voor Jeffrey Pariama.
Na de thee hetzelfde beeld als in de eerste alleen kwam Stanfries er in de 2e helft helemaal niet meer aan te pas. TLC daarentegen ging door en dat resulteerde in de 47e minuut in een kans voor Delano. Zijn schot verdween net over de lat.
In de 49e minuut ging Roëll zijn tegenstander voorbij, maar zijn voorzet werd een prooi voor de keeper.
In de 57e minuut was het eindelijk loon naar werken. Een pass vanaf het middenveld kwam in de voeten van Frank Driessen en hij omspeelde de keeper en maakte zijn eerste goal van dit seizoen, 0-1. 3 minuten later was het Delano die wederom een schot over de dwarsligger zag scheren.
In de 67e minuut was het weer raak. Stefan veroverde de bal bij de middellijn en stuurde Roëll diep. Met een mooie passeer beweging omspeelde hij zijn tegenstander en zijn voorzet zeilde over de keeper en de doorgelopen Stefan wist wel raad met deze bal, 0-2.
Wander wisselde hierna Frank Driessen en Menno Tjoelker voor Rienk Tuithof en Patrick Bosman en met deze frisse krachten stoomde de TLC trein weer door.
Na de 0-2 was het verzet van Stanfries gebroken en kreeg de thuisploeg het conditioneel zwaar op het zware veld. TLC daarentegen oogde nog vrij fit. Dan is de toegevoegde waarde van de looptraining van Jan de Vries wel heel goed te zien!
In de 77e minuut werd Delano op 20 m van het doel vastgehouden wat resulteerde in een vrij trap. De vrij trap van Stefan belandde over de grond, en buiten het bereik van de keeper, op de buitenkant van de paal.
In de 85e minuut kon het publiek weer juichen. Een schot van Stefan werd in eerste instantie gestopt door de doelman van de thuisploeg en de bal belandde in de voeten van Roëll. Zijn schot belandde via de Stanfries verdediger achter de verbaasde doelman in het netje, 0-3.
2 minuten voor tijd mocht Wander Hielkema ook een kruisje achter zijn naam zetten. Roëll passeerde zijn tegenstander weer een keer en op de achterlijn speelde hij Wander Hielkema aan. Die wist het net voor de laatste keer deze middag te bollen, 0-4. Na 91 minuten blies scheidsrechter Buist deze wedstrijd de archieven in.

Met de 3-1 overwinning van vorige week tegen Donkerbroek en de 0-4 overwinning tegen Stanfries nestelt TLC zich brutaal op de 2e plaats in de 4e Klasse B. en dat voor een nieuwkomer! De ploeg van Wander oogt fit, fris en de spelers ogen scherp. Dit samen met de goede voetballende kwaliteiten in de groep, en spelers die trappelen om in het eerste te willen spelen, zorgt voor 2 gespeeld en 6 punten.

Volgende Week ‘El Classico’ van het Westerkwartier. Dan speelt TLC tegen SVMH. Plaats van handeling is dan sportpark Molenhorn in Niebert. aanvang wedstrijd 14:00uur. Een mooi ritje op de fiets… dus tot volgende week!

En Kelvin.. die genoot met volle teugen en trakteerde alle spelers op een heuse high five in de kleedkamer. Mooi toch!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/verslagen/wedstrijdverslag-tlc-dendert-door/