«

»

feb 19 2018

Wedstrijdverslag TLC 1 – SVMH 18-02-2018


 

Toen ik aan het begin van de zondagmiddag de Facebook pagina opende werd ik verwelkomt met .. ‘De wolken trekken vandaag weg in Leek. Geniet van de zon!’
Dat was een lekkere binnenkomer en met de wedstrijd tegen buurman SVMH op het programma viel er in Leek nog meer te genieten. Een lekkere derby waar TLC nog iets goed te maken had na de 3-0 zeperd in Niebert eerder in de competitie. Ik had er in ieders geval zin in!

TLC was de winterstop tot nog toe ongeschonden doorgekomen al was het vorige week wel met hangen en wurgen in Surhuisterveen (1-1, red.). Eerder werd vv Haren met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd en werd de wedstrijd in en tegen Donkerbroek afgelast. Vandaag stond voor koploper TLC wederom een beproeving te wachten. Buurman SVMH uit Niebert kwam langs. Met de wedstrijd in Niebert, eerder deze competitie, nog vers in het geheugen, werd een 3-0 nederlaag, was TLC gewaarschuwd! Bij dit soort derby’s gaat het niet alleen om het voetbal, maar komen ook andere factoren om de hoek kijken. Het veld lag er goed bij en rondom het veld was het goed bevolkt door supportersgroepen van beide clubs.

Wander Balkema moest noodgedwongen een wijziging doorvoeren in de opstelling omdat Wander Hielkema afgelopen donderdag door zijn enkel was gegaan en voorlopig niet inzetbaar is. Ook afwezig was Ali Akbari maar zijn plekje kon eenvoudig ingevuld worden. Wander startte vanmiddag met Erwin Heidinga op doel, Robin Luth, Frank Spaan, Danny Koning en Edgar Sanroesdi achterin, Jordi Bloemhof, Rienk Tuithof en Menno Tjoelker op het middenveld en Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders voorin. Op de bank zaten Thom Aalders, Muhamad Farhaan, Nick van Wijk en Stefan van Leeuwen die weer langzaam terug komt van een blessure. De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door scheidsrechter Rozema en pupil van de week was Robin Geertsema uit de JO11-2.

Zoals gebruikelijk bij de thuiswedstrijden van TLC mocht vandaag Robin Geertsema de aftrap nemen en hij sneed moeiteloos door de Nieberter linies en wist ook de ervaren doelman Jeff Aalders te passeren. En toen brak ook de zon door de lichte bewolking!
Even na 14:00u floot scheidsrechter Rozema de wedstrijd in beweging. TLC liet zien over een betere voetballende ploeg te beschikken en SVMH zette daar een portie fysieke power tegenover. In de eerste 20 minuten was het wat heen en weer geschuifel en was het voornamelijk de thuisploeg dat een paar kleine kansjes creëerde maar die geen doelpunten opleverde. In de 22e minuut kreeg TLC een corner die genomen werd door Menno. Zijn bal werd bij de eerste paal verlengd en viel precies in de voeten van Delano en zijn verwoestend schot belandde tegen de touwen, 1-0. Na deze treffer bleef TLC voetballend beter en SVMH moest nu op jacht naar de gelijkmaker. Daar was het in de eerste helft vlakbij, maar een kopbal, uit een corner, verdween net naast het doel en een uitbraak over links werd goed gepareerd door de snel uitkomende Erwin Heidinga. In de 38e minuut ging scheidsrechter Rozema, die best wel aardig floot, flink de fout in. Doordat SVMH meer druk naar voren zette lag er veel ruimte achter de laatste linie van de bezoekers. Een onderschepte bal, op de helft van TLC, werd de diepte ingestoken en Gerard Beerlings hield deze bal tegen met de hand. Had hij dit niet gedaan dan kon Delano ongehinderd opstomen naar het SVMH doel. Deze handsbal had bestraft moeten worden met een rode kaart, maar dit werd een gele. Verbazing alom bij velen rondom het veld en geluk voor Beerlings en SVMH. Na 46 minuten voetbal zochten beide ploegen de kleedkamer op, 1-0 voor TLC.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs als in de eerste helft. Ook het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft. Na een kwartier in de 2e helft werd Delano diep gestuurd en moest doelman Jeff Aalders aan de noodrem trekken. Gevolg was een rode kaart voor de doelman en SVMH moest nog een half uur verder voetballen met 10 man. Nadat SVMH er een speler af had gehaald en een andere keeper op doel had gezet ging de wedstrijd weer verder. SVMH gaf nog wel wat tegengas, maar in de 69e was het wederom Delano die het net deed bollen, 2-0. De aanval voorafgaand aan deze goal was er één uit het boekje en een groot deel kon bijgeschreven worden op conto van Frank Driessen. Na deze treffer dachten velen dat SVMH de moed liet zakken, maar niets was minder waar. Het was een onnodige overtreding van Danny die resulteerde in een vrij trap voor SVMH. De ingeschoten bal verdween op miraculeuze wijze in het doel, doelman Erwin Heidinga ging hier niet vrij uit, en SVMH was weer terug in de wedstrijd, 2-1. In de 79e en 81e minuut scoorde Delano zijn 3e en 4e treffer van de middag en bracht TLC op een comfortabele 4-1 voorsprong. Wander bracht Muhammad nog in voor Roell, Nick van Wijk verving Robin Luth en Stefan van Leeuwen mocht nog een paar minuten meepakken en verving Menno Tjoelker. In de laatste fase van de wedstrijd werd er nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel!, schoot Muhammad nog een keer op de paal en werd er wat slordig omgegaan met de kansen. Na 91 minuten floot scheidsrechter Rozema de wedstrijd naar het einde en bleven de belangrijke 3 punten in Leek.

Gezien de gehele wedstrijd was deze overwinning voor TLC zeer terecht. Het voetbalde beter, creëerde meer kansen en had de zaken goed voorelkaar. SVMH probeerde wel, maar was niet bij machte om het vuur TLC nader aan de schenen te leggen. Er werd goed gevoetbald, verdedigend stond het weer als een huis, middenveld was sterk en de aanvallers waren vanmiddag een heuse plaag voor de SVMH verdediging. Het blijft een genot om naar te kijken hoe de combinatie van ervaring met onze eigen goed opgeleide jeugd een waar collectief vormen en menig (ervaren) tegenstander de baas is. Vanaf deze kant een groot compliment richting onze jeugdopleiding en dat mag ook wel eens gezegd worden!

Door deze overwinning blijft TLC koploper. Er werd nog een andere leuke pot gevoetbald in de 4e klasse B en die ging tussen Gruno en Bakkeveen beide directe belagers van TLC. Deze wedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning voor de mannen uit Groningen waardoor TLC 3 punten uitloopt op Bakkeveen. Gruno blijft in het spoor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan TLC. Het was een prima middagje voor de Balkema brigade.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd en dan komt Smilde’94 op bezoek en is zeker geen ploeg om te onderschatten. Deze wedstrijd werd eerder dit seizoen afgelast en wordt komende zondag ingehaald. Deze wedstrijd telt mee voor de 1e periode wlke TLC voor het grijpen heeft. Aanvang wedstrijd 14:00 uur

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/verslagen/wedstrijdverslag-tlc-1-svmh-18-02-2018/