«

»

dec 18 2017

Wedstrijdverslag de Wilperboys 1 – TLC 1 17-12-2017


 

Zondag 17 december 2017 stond voor koploper TLC de uitwedstrijd tegen de Wilperboys op programma. Een derby waarbij gezegd moet worden dat TLC en derby’s geen goed huwelijk is. Vorig seizoen verspeelde TLC dure punten aan Zevenhuizen en dit seizoen werd er bij buurman SVMH met 3-0 verloren. In dit soort wedstrijden komt er niet alleen goed voetbal bij kijken, maar spelen meer factoren mee. De wedstrijd van vanmiddag gaat de boeken in als een gedenkwaardige wedstrijd. Waarom? Lees snel verder.

De wedstrijd in de Wilp werd gespeeld op een matig, maar wel bespeelbaar speelveld. De laatste overwinning voor de Wilperboys dateerde alweer van 12 november toen SVMH met 4-1 werd verslagen. Tegen Haren werd kansloos met 5-0 verloren. De ploeg van trainer Theo Donker was dus gebrand op een overwinning voor eigen publiek op koploper TLC.
TLC reisde met vertrouwen af naar de Wilp na de knappe 2-3 uit overwinning tegen mede koploper Gruno. Maar mede door het slechte weer van de afgelopen week en de gesteldheid van het trainingsveld kon er afgelopen week niet getraind worden. Donderdagavond werd er geoefend tegen de Knickerbockers 2 en werd met 3-2 verloren. Een slechte generale is een goede uitvoering wordt toch meestal beweerd?

Wander startte vanmiddag met de volgende namen: Erwin Heidinga op doel, in de verdediging Wander Hielkema, Danny Koning, Frank Spaan en Edgar Sanroesdi, op het middenveld Rienk Tuithof, Menno Tjoelker en Stefan van Leeuwen en de aanval bestond vanmiddag uit Frank Driessen, Delano Dussel en Roell Elders. Op de bank zaten Rick Renkema (JO19-1), Jordi Bloemhof, Jeffrey Pariama en Thom Aalders. Scheidsrechter van vanmiddag was dhr van Ittersum uit Uithuizen.

Om 14:00uur floot arbiter van Ittersum de wedstrijd in beweging. De eerste kans was voor de gasten. Roell werd op rechts weggestuurd, maar zijn schot ging over het doel van de thuisploeg. 3 minuten later speelde Delano zich goed vrij aan de linkerkant, maar zijn schot verdween voorlangs. De Wilperboys kwam wat meer onder de druk van TLC uit, maar het matige spel van de thuisploeg leverde niet veel gevaar op. In de 26e minuut floot arbiter van Ittersum voor een handsbal van de Wilper doelman die iedere bezoeker was ontgaan. De vrije trap van Stefan van Leeuwen verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. 4 minuten later was het Rienk Tuithof die een aanval opzette aan de linkerkant en die door dezelfde Rienk binnen geschoten werd, 0-1. Tot dat moment een terechte voorsprong. De thuisploeg moest nu komen en wist met enig gejammer en geschreeuw de arbiter aan hun zijde te krijgen. Zo’n moment deed zich ook voor in de 34e minuut waarbij Rienk een gele kaart opliep. De vrije trap werd in het strafschopgebied gebracht en voor het doel gekopt, maar werd vervolgens in buitenspelpositie ingeschoten. TLC kwam hier goed mee weg. In de 35e minuut ontstond een klein opstootje op het middenveld waarbij Rienk zijn 2e gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Een beslissing die ook afgedaan had kunnen worden met een verbale vermanning. Voor de Balkema brigade was het dus een uur voetballen tegen de elf van de Wilperboys. Wander moest een noodzakelijke wissel doorvoeren en haalde Frank Driessen naar de kant en bracht Jordi Bloemhof binnen de lijnen die de plek van Rienk innam.
Een paar minuten voor de rust kreeg de Wilperboys wederom een vrije trap op het middenveld cadeau. Deze vrije bal werd weer in de 16 meter gebracht en daarbij werd Frank Spaan bij de schouder vastgehouden waarna de betreffende Wilpster speler uit balans raakte en viel. Arbiter van Ittersum floot en, waarbij iedereen dacht dat Frank de vrije bal mee zou krijgen, verdween de bal prompt op de stip! De thuisploeg kreeg een penalty voor … ja, voor wat eigenlijk! En zelfs de eigen aanhang was verbaasd. De penalty werd keurig ingeschoten en hiermee kwamen beide ploegen weer in evenwicht, 1-1. Dit was tevens de ruststand.
In de 2e helft probeerde TLC te voetballen, maar daar werkten de thuisploeg en arbiter niet aan mee. Hierdoor werd het een tegenvallende derby en werd het een ware HotseKnotse wedstrijd gecomplementeerd met veel onduidelijke en rare beslissingen van de arbiter. Toch bleef TLC makkelijk overeind tegen het matig spelende de Wilperboys. De thuisploeg creëerde nagenoeg geen enkele kans waarbij de Leeksters met 10 man zelfs de beste kansen creëerden. In de 63e minuut ging Delano op avontuur en werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Waar de bal in de 1e helft heel makkelijk op de stip belandde wuifde van Ittersum deze overtreding weg. Toch was het weer Delano die TLC in de 68e minuut op een verdiende voorsprong zette. Met een goede inspeelbal van Stefan werd Delano vrij voor het keeper gezet en hij liet deze kansloos, 1-2. De thuisploeg probeerde wel, maar kreeg te maken met een stug verdedigend TLC waarbij Menno Tjoelker een ware plaag was voor de Wilperboys. Zijn inzet, zijn gedrevenheid en voorop gaan in de strijd was vanmiddag geweldig! Met nog een minuut of 12 te gaan moest Danny Koning, al in het bezit van een gele prent, nog, met een correcte sliding, een aanval van de Wilperboys elimineren. Hierbij werd weer toneel gespeeld en had Danny geluk dat de arbiter door alle gele kaarten heen was. Kort daarna voerde Wander een tactische wissel door en haalde Danny naar de kant en kwam Jeffrey Pariama erin. Ook maakte Rick Renkema uit JO19-1 zijn debuut voor het eerste van TLC. In de laatste 10 minuten ontbrandde zich toch nog een ware derby waarbij Stefan nog een grote kans kreeg, zijn schot belandde in het zijnet, en een terechte goal van TLC werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor tijd was de thuisploeg nog dichtbij de gelijkmaker. Een afstandsschot werd door Erwin niet klemvast gepakt en met uiterste krachtinspanningen werd nog een doelpunt voorkomen. Na 97! minuten voetbal floot arbiter van Ittersum de wedstrijd naar het einde.

Wie vanmiddag bij deze wedstrijd aanwezig was moet beamen dat het scheidsrechter Van Ittersum was die vaak beslissend aanwezig was. Mede door rare beslissingen en het inconsequent fluiten liepen de gemoederen hoog op binnen en buiten de lijnen. Laten we dan ook hopen dat de scheidsrechter in kwestie ook zelf eens in de spiegel kijkt en zichzelf de volgende wedstrijd niet belangrijker vindt dan de 22 spelers op het veld!

Deze overwinning was een geweldige teamprestatie van TLC. Een uur lang met 10 man spelen en dan nog beter zijn dan de tegenstander zegt genoeg. Gezien de kansenverhouding en het vertoonde spel was het ook gewoon een verdiende oeverwinning. TLC mag zich halverwege de competitie, zoals de Duitsers het zo mooi zeggen, ‘Herbstmeister!’ noemen. En tot zondag 28 januari 2018 blijft deze stand ongewijzigd en dan speelt TLC een thuiswedstrijd tegen Haren 1. Vanaf deze kant willen u alvast prettige kerstdagen wensen en een goede jaarwisseling. Graag tot de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari 2018!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/verslagen/wedstrijdverslag-de-wilperboys-1-tlc-1-17-12-2017/