↑ Terug naar Praktisch

VTON Voetbalmethode

Vanaf het seizoen 2016 – 2017 gaat vv TLC de komende 3 jaar gebruik maken van het digitale trainingsprogramma VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Via dit programma willen we onze jeugd naar een hoger plan brengen door gerichter te gaan trainen op diverse facetten. In onze regio wordt dit programma al door enkele clubs, w.o vv Zuidhorn en HFC’15, gebruikt en hier zijn de resultaten al zichtbaar.

Wat is VTON?
De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken via een jaarplanning aan concrete doelstellingen en hierbij komt alles aan bod op het gebied van technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Door gedurende het seizoen op al deze aspecten te trainen zullen ze een completere speler gaan worden en gaan ze met plezier werken aan hun ontwikkeling.

Hoe werkt VTON?
In deze digitale tijdperk wordt heel veel gebruik gemaakt van een mobiel en/of IPad. De trainer van de toekomst zal hier niet aan voorbij gaan. Gedurende het seizoen werken trainer en spelers gericht aan doelen met behulp van meer dan 700 kant-en-klare trainingen. VTON ondersteunt de trainer met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. Kan een trainer, door welke omstandigheid, de oefening niet voordoen dan heeft hij het materiaal digitaal op zijn tablet of zijn telefoon. De spelers kunnen dan kijken hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Hetzelfde geldt als een aantal spelers uit een team de oefening niet helemaal begrijpen dan kijken zij mee op de tablet of telefoon.

vv TLC en VTON
Als vv TLC willen we vanaf de jongste jeugd weer gaan opleiden. Beginnend met de basistechnieken die elke speler/speelster nodig heeft om te kunnen voetballen, op welk niveau dan ook. Nu heeft elk team zijn/haar trainer en elke trainer heeft zijn/haar training stof m.a.w. elk team krijgt een verschillende manier van training. De TC jeugd zag dit ook en werd er gezocht naar behoefte aan structuur en ondersteuning voor onze (vrijwillige) trainers.

Door met VTON in zee te gaan zijn verschillende trainingen verleden tijd. Elke week krijgt elk team, van elke categorie, dezelfde oefenstof aangeboden op zijn/haar niveau. Bijvoorbeeld; de F-pupillen trainen op de woensdagmiddag van 17:00 – 18:00 uur en krijgen in dat uur de oefening – bal passen, aannemen en spelen -. F1 en F2 moeten dit strak, zuiver en direct doen en er mag zo weinig mogelijk fout gaan, F3 en F4 moeten dit ook strak en zuiver doen, maar mogen de bal een keer aannemen en er mag rustig wel eens wat fout gaan en F5 en F6 moeten deze oefening naar hun vermogen proberen dit zo goed mogelijk uit te voeren.
Plezier is het belangrijkste facet van VTON bij elke oefening die uitgevoerd moet worden van de F-pupillen t/m de A-junioren.

 

Logo

 

Over VTON
VTON wil het jeugdvoetbal in Nederland naar een hoger niveau brengen. Om dat te realiseren wordt er samengewerkt met gemeenten en betaald voetbal organisaties zoals o.a. FC Groningen, sc Heerenveen en de Graafschap. Deze clubs brengen hun specialistische kennis en middelen in om bijvoorbeeld nieuwe modules te ontwikkelen binnen de methode.

VTON wil dat iedere jeugdspeler met plezier zijn of haar potentieel bereikt. Daarom is er in 2011 gestart met de ontwikkeling van een voetbalmethode voor de jeugd. Eerst op papier en sinds 2015 is de methode volledig digitaal beschikbaar. Inmiddels gebruiken vele duizenden trainers wekelijks de VTON Voetbalmethode.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/technische-zaken/vton-voetbalmethode-2/