«

»

jan 28 2018

Wedstrijdverslag TLC 1 – vv Haren 1 28-01-2018


 

En we zijn weer los!!
Vandaag stond, voor de zondagamateurs, in het teken van het begin van de 2e seizoenshelft. De winterstop werd door clubs op diverse manieren benut. Door de één met een trainingskamp in Spanje, door de ander via een (groot) zaalvoetbaltoernooi ergens in de regio en weer een andere club ging, zolang het mogelijk was, trainen.
TLC liet zich de afgelopen periode gelden op het 32e Leekster Voetbalgala. Zaterdag 13 januari ging de boeken in als hoogtepunt uit de korte historie van TLC. Een finaleplaats A-toernooi, het publiek op de banken en veel positieve media aandacht was het eindresultaat. Maar na al dit succes moest de knop snel weer om en werd de veldtraining hervat, immers op zondag 28 januari wachtte vv Haren alweer voor de competitie. Er werden nog 2 oefenwedstrijden gespeeld en beide werden winnend afgesloten. TLC is helemaal klaar voor de 2e helft!

En vandaag was het dan (eindelijk) zover! TLC ontving op sportpark Rodenburg de nummer 6 van de 4e Klasse B, vv Haren. Een grillige ploeg die op één of andere manier altijd lastig kan zijn voor de ploegen in de top van het klassement.
Hoofdtrainer Wander Balkema moest wat puzzelen in zijn opstelling omdat Rienk Tuithof was geschorst na zijn rode kaart tegen de Wilper Boys en Stefan van Leeuwen geblesseerd was. Maar Wander kan putten uit een goed 2e team en talentvolle A-junioren waardoor er vanmiddag een alleraardigst team op het veld stond.
Wander begon met Erwin Heidinga op doel, Wander Hielkema, Frank Spaan, Danny Koning en Edgar Sanroesdi vormden de verdediging, Jordi Bloemhof, Menno Tjoelker en Ali Akbarri op het middenveld en in de aanval stonden Frank Driessen, Delano Dussel en Roel Elders. Op de bank Thom Aalders reserve keeper, Muhammad Farhaan, Rick Renkema en Nick van Wijk. De scheidsrechter van vandaag was dhr Oord uit Heerenveen en pupil van de week Mark Woortmeijer uit de JO11.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de 4 mensen die ons in de afgelopen weken zijn ontvallen en die veel hebben betekent voor vv Tolbert en vv Leek Rodenburg. De minuut stilte voor Koert Liewes, Bertus Dussel, Ben Groen en Ankje van der Beek werd afgesloten met een applaus door de aanwezigen. Waarvan acte!

Om 14:00uur mocht Mark de aftrap nemen en wist met een paar schijnbewegingen de gehele Haren selectie te omspelen en hij liet de Haren doelman kansloos met een bekeken schuiver in het hoekje.
Om 14:05 floot arbiter Oord de wedstrijd TLC – Haren in beweging. TLC zette Haren gelijk vast en dat resulteerde in de 3e minuut in een vrije bal aan de linkerkant. Menno ontfermde zich over de vrije bal en krulde de bal richting het doel van Haren. De Haren doelman greep volledig mis en de bal verdween via de rug van Frank Driessen in het lege doel, 1-0. Na 10 minuten was het alweer gelijk. Balverlies bij de 16 meter van Haren, een snelle omschakeling en een bekeken afronding bezorgde TLC een kleine kater omdat het in deze fase veel beter was. TLC werd na een kwartier weer geholpen door de doelman van Haren. Een terugspeelbal werd door de Harener doelman zomaar in de voeten gespeeld van Delano die wel raad wist met dit cadeautje en TLC op 2-1 voorsprong zette. In de 16e minuut was het wederom Delano die de bal binnen wist te schieten en TLC comfortabel op een 3-1 voorsprong zette.
Het was duidelijk te zien dat TLC beter uit de winterstop was gekomen dan Haren. De bezoekers werden op alle fronten afgetroefd door het beter spelend TLC. Het was een wonder dat het na een half uur spelen nog maar 3-1 stond, want TLC kreeg een paar dotten van kansen die er wonderwel niet ingingen. In de 33e minuut werd er een overtreding gemaakt op Ali en mocht Delano vanaf 25 meter aanleggen voor een vrij bal. Deze ging via de muur rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De corners leverden geen gevaar op. Dat de aanvallers van Haren niets in te brengen hadden was de verdienste van de sterk spelende verdediging Frank, Danny, Wander en Edgar.
De weers- en veldomstandigheden werden er in de slotfase van de 1e helft niet beter op waardoor goed voetbal onmogelijk was. Het natte hobbelige veld veroorzaakte glijpartijen en de krachtige wind deed ook geen goed. En zo eindigde de eerste helft in een ‘stroperige’ wedstrijd. Ruststand derhalve 3-1.

Na de thee kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. De weers- en veldomstandigheden waren tijdens de rust nog slechter geworden en dat beïnvloedde de wedstrijd nog meer. In de gehele 2e helft was TLC de bovenliggende partij en vv Haren probeerde wel, maar het ontbrak hen aan kracht om echt gevaarlijk te worden. Maar met een 3-1 voorsprong, en de tussenstanden op de andere velden, kon TLC vandaag wel eens als grote winnaar van het veld stappen.
Het publiek moest tot de 64e minuut wachten om weer eens te kunnen juichen. Een aanval vanaf rechts kwam, via het middenveld, op de linkerflank bij Frank Driessen terecht die met een afgemeten voorzet Roell Elders in staat stelde ook zijn goaltje mee te pikken, 4-1. Gezien het verloop van de wedstijd ook volkomen verdiend. 20 minuten voor tijd kregen Rick Renkema en Muhammad Farhaan ook hun speelminuten en zij vervingen Menno en Delano. Muhammad ging linksbuiten spelen en Frank Driessen ging naar de spits. Rick ging op Menno’s plaats spelen. Even later liet Muhammad zich al zien. Hij sprintte voorbij zijn directe tegenstander en zijn voorzet bereikte Frank Driessen, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook Nick van Wijk werd nog ingebracht voor Edgar en ging rechtsback spelen waardoor Wander Hielkema naar linksback verhuisde. Vlak voor tijd was vv Haren nog gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel verdween rakelings over het doel van Erwin. Na precies 90 minuten blies de goed fluitende scheidsrechter Oord beide teams naar de warme kleedkamer en kon TLC weer 3 punten bijschrijven. Een goede overwinning bij barre weersomstandigheden en op een slecht onderhouden veld door de gemeente Leek.

Na de wedstrijd bleek TLC de grote winnaar van de 1e speeldag in 2018. Nr. 2 Gruno verloor bij SVMH 3-1, Surhuisterveen verloor op eigen veld met 3-4 van de Wilper Boys en Bedum en Bakkeveen hielden elkaar in evenwicht, 2-2. Een beter begin kon TLC zich niet wensen. TLC slaat hiermee een piepklein gaatje naar de achtervolgers. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Donkerbroek. Weer een wedstrijd wat begint bij 0-0 en die zeker niet onderschat mag worden.

En Mark.. hij verliet, samen met zijn moeder, blij en vol trots het sportpark met onder zijn arm de glimmende gesigneerde bal door de TLC selectie.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/berichten/wedstrijdverslag-tlc-1-vv-haren-1-28-01-2018/