«

»

jan 08 2018

32e LVGala : 2e ronde zaterdag 6-1-2018

Frankie Valli zong ooit ‘Oh what a Night’ en degene die gisteravond aanwezig was bij de 2e ronde A-toernooi Leekster Voetbalgala kan beamen dat het een gedenkwaardige avond werd voor #vvTLC.

Om 19:00u stond de broederstrijd tussen Menno (TLC) en Jacob Tjoelker (VEV’67) op programma. Op papier een soort David tegen Goliath! Maar het is altijd oppassen met David en dat gebeurde gisteravond ook. TLC trok met een 3-2 overwinning aan het langste eind. Na een 2-0 voorsprong kwam VEV’67 terug tot 2-2, maar besliste Muhamad Farhaan vlak voor tijd de wedstrijd door de 3-2 binnen te schuiven. Een enthousiaste menigte op de volgepakte tribunes gingen even uit hun dak!
Om 20:00u stond wedstrijd nummer 2 in het programmaboekje en wel tegen het altijd sterke FC Grootegast. In deze wedstrijd keek TLC lange tijd aan tegen een 0-1 achterstand. Deze wedstrijd was niet goed, maar wel heel spannend omdat Grootegast af en toe dichtbij een 0-2 & 0-3 zat. 2 minuten voor tijd werd een uitworp van Erwin door Delano ingekopt en kwam TLC op gelijke hoogte
De 1-1 was ook de eindstand. VEV’67 wist te winnen van ONR en lag de strijd om de 2 bovenste plaatsen in de poule des doods volledig open.
Voor aanvang van de 3e, en beslissende wedstrijd, lagen alle scenario’s nog open. TLC 4 punten, VEV’67 3 punten, Grootegast 2 punten en ONR 1 punt, zo was de stand voorafgaand aan ONR tegen TLC en VEV’67 tegen Grootegast.
VEV’67 wist met 4-0 te winnen en TLC zegevierde met 4-1 op het toch wel wat tegenvallende ONR.
Dat betekende dat Grootegast en ONR uitgeschakeld zijn voor de Gala avond waar beide teams vaak acte de présence gaven en ook hoge ogen scoorden. TLC en VEV’67 gingen als de nr’s 1en 2 door. Voor VEV’67 is dat geen nieuws, maar voor TLC is dit een droom die uitkomt. Met dit resultaat laat TLC zien dat het over een geweldige selectie beschikt en staan we als club weer op de (voetbal) kaart.

We kunnen komende zaterdag dus rekenen op een vol Sportcentrum Leek en wilt u erbij zijn dan moet u snel kaarten halen, want vol=vol!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vvtlc.nl/berichten/verslag-lvgala-2e-ronde-zaterdag-6-1-2018/